Pētījuma, kuru nespēja veikt „jaunatnes” darba grupa, veikšanai centīsies piesaistīt valsts līdzekļus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments iesniegs pieteikumus projektu konkursiem „Jaunatnes politikas īstenošanas indeksa aprēķināšana Daugavpils pilsētas jauniešu dzīves kvalitātes novērtēšanai” un „Atbalsts jauniešu centru darbības nodrošināšanai pašvaldībās ar mērķi īstenot neformālās mācīšanās aktivitātes visiem jauniešiem”.

Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdes gaitā, atbildot uz deputāta Jurija Zaiceva jautājumu, kāpēc departaments agrāk nepiedalījās konkursā par indeksa aprēķināšanu Daugavpils pilsētas jauniešu dzīves kvalitātes novērtēšanai, Jaunatnes departamenta jaunatnes lietu vecākā speciāliste Irēna Ivanova paskaidroja, ka pērn, kad šis konkurss tika izsludināts pirmo reizi, šādas nepieciešamības nebija, jo departaments pētījumu bija veicis paša spēkiem un aptaujājis 900 cilvēkus.

Minēto aptauju pozitīvi novērtēja Izglītības un zinātnes ministrija, kura atzīmēja, ka veiktā aptauja ļāva gūt priekšstatu par situāciju jaunatnes jomā. Pētījuma rezultāti bija iesniegti darba grupai, kura nodarbojās ar jaunatnes politikas koncepcijas izstrādi.

Tomēr, pēc vicemēra Jāņa Dukšinska domām, jauns pētījums būs daudz plašāks. Saskaņā ar projekta aprakstu, tā īstenošana ļaus apkopot un izvērtēt jaunatnes politikas ietekmi uz dažādām jauniešu dzīves jomām. Maksimālais iespējamais projekta finansējums sastāda 1 400 eiro, ja līdzekļi tiks saņemti, tiks izsludināts iepirkums. 

Atgādināsim, ka Daugavpils Universitātes Socioloģisko pētījumu institūta direktora pienākumu izpildītājs Vladimirs Meņšikovs iepriekš ziņoja portālam Gorod.lv, ka tik nopietna pētījuma veikšana varētu izmaksāt vismaz 10 000 eiro, tādēļ ar J.Zaiceva vadītajai darba grupai iedalīto 1 000 eiro jebkurā gadījumā nepietiktu. Pētījums netika veikts.

15.aprīlī komitejas sēdes gaitā deputāti atbalstīja departamenta dalību minētajā projektu konkursā, kā arī atļāva piedalīties otrajā projektu konkursā, kas paredz dažādu radošo darbnīcu rīkošanu Neformālās izglītības centrā, kas Daugavpilī sāka darboties 2012.gadā. Ja projekts tiks atbalstīts, tā finansējums sastādīs 3 899 eiro.
 


Написать комментарий