Daugavpils novada dome neatbalsta pilsētas domes ieceri savstarpēji norēķināties par interešu pulciņu apmeklēšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils pilsētas domes komitejās tika skatīti Izglītības pārvaldes un Sporta pārvaldes darbības pārskati, un pilsētas vadība ierosināja apkopot informāciju par to, cik daudz citās pašvaldībās deklarēto bērnu apmeklē pilsētas pulciņus un sporta sekcijas lai vēlāk apspriestu iespēju nosūtīt kaimiņu pašvaldībām rēķinu par pulciņu apmeklēšanu.

Griežoties pie Daugavpils novada domes vadītājas Irēnas Bulašas, noskaidrojām, ka likums paredz savstarpējos norēķinus gadījumā, ja pašvaldības ir noslēgušas vienošanos.

Tomēr I.Bulašas attieksme pret šādu iespēju ir negatīva: „Es to neatbalstu, kaut arī mūsu likumdošanas akti paredz šādu iespēju, ja ir noslēgta šāda vienošanās. Manuprāt, tas ir nereāli, iepriekš šis jautājums oficiāli netika apspriests”.

Saskaņā ar informāciju, kuru portālam Gorod.lv sniedza Daugavpils novada Izglītības pārvaldes ekonomiste Diāna Šeškova, pilsētas izglītības iestādēs (tostarp pirmsskolas izglītības iestādēs) mācās 675 Daugavpils novadā deklarētie bērni. Savukārt Daugavpils novada izglītības iestādēs mācās 214 Daugavpilī deklarētie bērni.

 


Написать комментарий