Visiem interesentiem vēl ir laiks sagatavot pieteikumu Daugavpils novada jaunatnes projektu konkursiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā iepriekš ziņoja portāls Gorod.lv, šogad Daugavpils novada jaunatne varēs piedalīties divos projektu konkursos – „Uzlabo savu ikdienu” un vasaras nometņu organizācijas konkursā.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes jaunatnes lietu speciāliste Iluta Kriškijāne, šoreiz, spriežot pēc balsošanas pēdējās tikšanās laikā ar atbildīgajām jaunatnes lietu amatpersonām no katra pagasta, īpašu interesi rada konkurss „Uzlabo savu ikdienu”, pieteikumus kuram līdz 30. aprīlim plāno sagatavot visos pagastos.

Atzīmēsim, ka šī konkursa ietvaros tiks atbalstītas idejas, kuru realizācija paredz inventāra iegādi jauniešu lietderīgai laika pavadīšanai, tehnikas iegādi vai jaunatnes pulcēšanās vietu teritoriju labiekārtošanu, kā arī pasākumu organizāciju, kuri veicinās jaunu zināšanu un iemaņu iegūšanu. Turklāt maksimālā summa, uz kuru var pretendēt jaunieši, sastāda 715 eiro (kopējais konkursa balvu fonds sastāda 3 575 eiro).

Tāpat konkursa organizatori ir pārliecināti, ka pietiekoši liels pieteikumu skaits tiks iesniegts arī vasaras nometņu organizācijas konkursam jauniešiem vecumā no 13 līdz 18 gadiem. Vasaras nometnēm jāveicina dalībnieku radošo spēju un sociālo prasmju attīstība, jaunu prasmju un iemaņu apgūšana, pielietojot formālās un neformālās izglītības metodes, izpratne par integrācijas procesiem, sekmējot starpkultūru dialogu un sadarbību starp nometnes dalībniekiem.

Atzīmēsim, ka maksimālā projekta summa vienas vasaras nometnes organizācijai sastāda 1140 eiro, bet kopējais balvu fonds – 5 700 eiro. Pieteikumu iesniegšanas termiņš šim konkursam beidzas jau rīt, 18. aprīlī. 

 


Написать комментарий