R.Kviesītis: Visām pašvaldībām nepieciešami izglītoti darbinieki, Pašvaldības policija nav izņēmums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, trešdien, 16.aprīlī, Daugavpili apmeklēja Valsts policijas reģionālo pārvalžu vadītāju delegācija.

Vizītes laikā reģionālo pārvalžu vadītāji vienbalsīgi atbalstīja ieceri izveidot mūsu pilsētā Valsts policijas koledžas Daugavpils filiāli un tikās ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

Žurnālisti uzdeva jautājumu Valsts policijas koledžas direktoram Raulam Kviesītim, vai, pēc viņa domām, Pašvaldības darbiniekiem jāiegūst speciālā izglītība, jo patlaban saskaņā ar likumu pašvaldības policistiem tiek prasīta vien vidējā izglītība.

Pēc koledža direktora domām, visām valsts pašvaldībām nepieciešami izglītoti un kvalificēti dažādu jomu darbinieki. „Nedomāju, ka šajā gadījumā Pašvaldības policija ir izņēmums. Uzskatu, ka Valsts policijas darbiniekiem jābūt labi izglītotiem, lai cienīgi un kvalitatīvi kalpotu sabiedrības labā. Mūsu koledžā bieži notiek apmācības, kuras ir domātas Pašvaldības policiju darbinieku profesionālā līmeņa paaugstināšanai”, paskaidroja R.Kviesītis.

Reģionālo pārvalžu vadītāji paziņoja, ka Pašvaldības policijas darbiniekiem izvirzītās prasības ar laiku kļūs stingrākas, un drīz viņiem būs nepieciešams iegūt speciālo izglītību.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar nolikumu Daugavpils Pašvaldības policijas pienākumi Daugavpils pilsētas teritorijā ir: likumpārkāpumu profilakse; palīdzības sniegšana sociālajā reabilitācijā personām, kuras atbrīvotas no brīvības atņemšanas vietām vai kuras ārstējas no alkoholisma, toksikomānijas vai narkomānijas; sabiedriskās kārtības nodrošināšana; Domes lēmumu un noteikumu ievērošanas kontrole; administratīvo pārkāpumu lietvedības kārtošana; Valsts policijas un Drošības policijas atbalstīšana sabiedrības drošības garantēšanā un noziedzības apkarošanā. Ja ienāk ziņas par to, ka tiek gatavots vai ir izdarīts likumpārkāpums, kura izskatīšana ir Valsts policijas kompetencē, Pašvaldības policija veic nepieciešamos pasākumus tā novēršanai, pārkāpēja aizturēšanai, notikuma vietas apsargāšanai un nekavējoties par to paziņo attiecīgajai Valsts policijas iestādei (amatpersonai), kā arī nodod tai likumpārkāpēju un attiecīgos dokumentus par viņu.


Написать комментарий