Skrudalienas pagastā turpinās Sila ezera krasta labiekārtošana

foto: panoramio.lv
foto: panoramio.lv

Eiropas Savienības Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākuma „Teritoriju attīstības stratēģiju īstenošana” aktivitātes „Ar zivsaimniecību un tūrismu saistītas maza mēroga infrastruktūras un pakalpojumu attīstība” ietvaros biedrība „Silenes stariņi” turpina projekta „Skrudalienas pagasta Sila ezera krasta labiekārtošana - 2.posms” īstenošanu, ziņots Daugavpils novada domes mājas lapā.

Projekta ietvaros biedrība „Silenes stariņi” jau ir iegādājusies ērtu un stabilu četrvietīgu laivu ezera apsekošanai un makšķerēšanai. Papildus drošībai uz ūdens ir nopirktas arī peldvestes.

Krasta pievilcīgas vides nodrošināšanai ir nepieciešams pastāvīgi pļaut ataugušo zāli, tādēļ šim nolūkam biedrība iegādājās krūmgriezi, ar kura palīdzību būs iespējams izzāģēt arī biezi saaugušos krūmus.

Jāatzīmē, ka, turpinot Sila ezera krasta labiekārtošanu, projekta ietvaros paredzēts uzstādīt rotaļu kompleksu, tādējādi nodrošinot aktīvu atpūtu pie ūdens arī ģimenēm ar bērniem. Rotaļu kompleksā ietilps slidkalniņš, rāpšanās slīpne, rokgājējs, kāpnes, pievilkšanās un nošļūcamais stienis, virvju kāpšanas siena.

Jāpiebilst, ka 90% no projekta izdevumiem finansē Eiropas Savienības Eiropas Zivsaimniecības fonds (EZF), 10% - Daugavpils novada dome. Kopējās izmaksas sastāda 4 642,90 eiro. Projektu plānots pabeigt līdz 2014.gada 31.augustam.


Написать комментарий