Topošie dizaineri un mākslinieki, piedaloties Daugavpils Mākslas dienās, iekrāsoja tās indigo krāsā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Daugavpilī no aprīļa sākuma notiek pasākumi Mākslas dienu ietvaros – tos var apmeklēt gan vairākās pilsētas izstāžu zālēs, gan dzelzceļu stacijā un Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā „Saules skola”.

Trešdien, 16.aprīlī, „Saules skolā” notika koša modes skate „Indigo”. Pēc skates rīkotāju vārdiem, šī krāsa daudziem asociējas ar visdažādākām lietām, kādam – ar apdāvinātiem bērniem, kādam – ar debess un jūras krāsu.

Neskatoties uz visai vēsu laiku, modes skate notika zem klajām debesīm, un tajā bija piedāvātas četrpadsmit „Saules skolas” 1.-4.kursa studentu radītas kolekcijas. Apģērba dizaina nodaļas vadītāja Aida Surina pastāstīja portālam Gorod.lv, ka galvenā modes skates dalībniekiem izvirzītā prasība bija radošo īpašību attīstība.

Studenti kolekciju veidošanas procesā tiešām izpaudās kā radošās personības, izmantojot dažādus audumus, - gan džinsu, gan vatelīnu – un dažādas tehnoloģijas. Kolekciju nosaukumi runāja paši par sevi: „Nakts oga indigo krāsā”, „Krāsainais vējš” u.c. Kolekcijas skatītājiem ļoti patika un izpelnījās aplausus.

Prezentēto kolekciju autori saņēma diplomus un piemiņas suvenīrus, savukārt žūrija izvēlējās trīs labākas modes skates kolekcijas: „Zilais draugs”, „Eža kažociņš” un „Indigo līgavas”. Pēdējā kolekcija pārsteidza skatītājus ar neparastu līgavas kleitas un pušķa risinājumu – tie tika izveidoti no vecā džinsa gabaliem. Šī kolekcija, tāpat kā kolekcijas „Sarkanās debesis” un „Miljonāres atvases”, ieguva arī skatītāju simpātiju balvu.



Написать комментарий