Fox News aptauja: Vairākums amerikāņu uzskata, ka Baraks Obama viņus māna

foto: russian.rt.com
foto: russian.rt.com

Amerikāņu vairākums uzskata, ka ASV prezidents Baraks Obama noklusē patiesību virknē svarīgu jautājumu. Par to liecina socioloģiskās aptaujas dati, kuru veica televīzijas kanāls Fox News. Vairāk nekā trešdaļa respondentu ir pārliecināta, ka Baltā nama vadītājs melo un tikai 15% pilsoņu atzina, ka pilnībā uzticas prezidentam.

Par to, ka ASV prezidents Baraks Obama krāpj amerikāņus svarīgos valsts jautājumos, ir pārliecināti 60% respondentu. Turklāt vairāk nekā trešdaļa aptaujāto ir pārliecināta, ka ASV prezidents melo bieži.

Savukārt 24% amerikāņu pauda pārliecību par to, ka Baltā nama vadītājs „dažreiz” nesaka patiesību. 20% respondentu uzskata, ka viņš melo „paretam”. Un tikai 15% amerikāņu atzina, ka pilnīgi uzticas savam prezidentam, – ziņo russian.rt.com.

Telefonaptauja notika aprīļa vidū. Tajā piedalījās vairāk nekā 1000 respondentu, kuri ir ASV pilsoņi un ir sasnieguši pilngadību.

Republikāņi, kā arī daži konservatīvie MIL ne vienu reizi vien ir apsūdzējuši Baltā nama vadītāju par to, ka viņa paziņojumi ne vienmēr atbilst patiesībai. Piemēram, Fox News atceras Obamas reakciju uz ekstrēmistu uzbrukumu ASV vēstniecībai Bengazi 2012. gada septembrī. Tad gāja bojā vēstnieks Kristofers Stīvenss. Baraks Obama apgalvoja, ka jau nākamajā dienā nosauca to par terorisma aktu, tomēr viņa politiskie oponenti pierādīja, ka šie dati nav precīzi.

Kopumā Obamas darbību atbalsta 51% amerikāņu, un tikai 42% pilsoņu ir apmierināti ar viņa darbu.  

Tai pašā laikā kompānijas GfK veiktā aptauja rāda, ka visvairāk ASV pilsoņi ir vīlušies par prezidenta starptautisko politiku. Saskaņā ar aptauju 57% amerikāņu neatbalsta Obamas politiku attiecībā uz Ukrainu. Pērn par galveno viņa politikas izgāšanos cilvēki nosauca ASV pozīciju Sīrijas un bijušā CIP darbinieka Edvarda Snoudena atmaskošanas jautājumā.


Написать комментарий