Rozenvalds: Jo biedējošāki cietumi, jo labāk 1

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Latvijas cietumiem jābūt biedējošiem, lai cilvēkiem tur negribētos nonākt, komentējot jaunā cietuma būvi, portālam Mixnews.lv atzina politologs Kristians Rozenvalds.

"Nezinu, vai Latvijā vajag jaunu cietumu. Domāju, ka varbūt esošo cietumu vietā Latvijā vajag jaunus, bet, lai tie izskatās neforši. Latvijas esošā sabiedrības formācija ir tāda, ka, ja mums būs tāds cietums, kā Norvēģijā, tad puse cilvēku gribēs iet uz cietumu nevis strādāt un pelnīt naudu, lai dzīvotu sliktākos apstākļos ārpus cietuma," norādīja Rozenvalds.

Politologs atzina, ka ieslodzījuma vietai jārada bailes, lai tas atturētu iespējamos likuma pārkāpējus.

"Duāla situācija – kā izdarīt tā, lai cilvēkiem būtu bail no cietuma? Droši vien esošais cietums ir tas, kas viņus nedaudz baida. Es negribētu nonākt Latvijas cietumā. Esošie cietumi ir labi – jo viņi ir biedējošāki, jo foršāk. Pretējā gadījumā cilvēkiem nebūs no tiem bail," piebilda Rozenvalds.

Mixnews.lv jau rakstīja, ka Tieslietu ministrija valsts budžetā paredzējusi 59 miljonus eiro jaunā cietuma izbūvei, kas varētu tikt būvēts Daugavpilī. Summā iekļautas gan projektēšanas, gan būvniecības izmaksas.


Написать комментарий

Rozenvald tu kļūdies. Cietumiem nav jābūt biedējošiem un sadistiskiem, tiem ir jābūt stingriem un nekomfortabliem priekš noziedzniekiem. Rūdītiem noziedzniekiem patīk bandā grupā utt., kur ir viņu iekšējie noteikumi. Šāda iespēja viniem ir jāliedz. Nelielas kameras bez kontakta ar ārējo pasauli, bez telefoniem bez iespējām saņemt narkotikas. Tās būtu noziedzniekam īstas mocības.