Priesteri: Jēzus nekad nenogurst piedot 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šobrīd, kad kristieši gaida Lieldienas, Daugavpils Jēzus Sirds draudzes prāvests Andris Ševels, Svētā Pētera ķēdes baznīcas prāvests, Daugavpils dekanāta dekāns Aleksandrs Madelāns un Daugavpils Vissv. Jaunavas Marijas Bezvainīgās ieņemšanas draudzes prāvests Juris Mukāns nolēma apsveikt portāla Gorod.lv lasītājus šajos gaišajos svētkos:
„Visā pasaulē Lieldienu laikā skan brīnišķīga vēsts: „nāve ir uzvarēta, grēki ir piedoti, ļaunums ir zaudējis varu pār cilvēku”.

Tādēļ kristieši no pirmajām mūsu ēras simtgadēm uzskata Lieldienas par svarīgākajiem un galvenajiem mūsu ticības svētkiem.

Dievs mums ir devis visu, bet mums vienalga bieži trūkst īstas ticības. Mēs cītīgi mācāmies, strādājam, darām daudzas lietas, mūsu ikdiena ir pozitīvi piepildīta un tomēr sirds dziļumos mēs jūtam tukšumu un vilšanos. Ko mēs darām, nokļūstot šādā situācijā? Visbiežāk mēs arvien vairāk slīgstam darbā, salīdzinām sevi ar citiem, apskaužam, meklējam dažādas izklaides un piedzīvojumus. Bet arī tas nepalīdz. Šis tukšums nozīmē, ka mūsu sirdīm trūkst Dieva. Un tikai tad, kad mēs to apzināmies, mēs varam pieņemt absolūto patiesību – mums visiem ir nepieciešams Dievs, viņa palīdzība, viņa spēks, viņa svētība, viņa žēlsirdība un piedošana.

Romas pāvests Francisks daudzas reizes ir pievērsis mūsu uzmanību, sakot: „Dievs nekad nenogurst piedot. Mēs esam noguruši lūgt Viņam piedošanu”. Kristus, kurš ir augšāmcēlies, var pārvērst tikai tā cilvēka dzīvi, kurš ar ticību Viņu pieņem, lūdz palīdzību. Jēzus ir pilnīgi un galīgi uzvarējis ļaunumu. Mūsu uzdevums ir pieņemt šo uzvaru savā dzīvē un ļaut, lai Viņa visaptverošā žēlsirdīgā Mīlestība mainītu to, kas ir ļaunums mūsos, ievaino un nodara sāpes citiem.

Lieldienu laikā mēs sveicinām viens otru, sakot: „Kristus ir augšāmcēlies!” un atbildam: „Patiesi augšāmcēlies!”. Sirsnīgi sveicam jūs visus šajos Kristus Augšāmcelšanās svētkos un novēlam, lai prieks, kuru dod ticību Jēzum, kurš ir augšāmcēlies, piepildītu katru jūsu dienu un būtu miera un laimes avots jums un jūsu tuviniekiem!”.    

 


Написать комментарий

„nāve ir uzvarēta, grēki ir piedoti, ļaunums ir zaudējis varu pār cilvēku”.
Šito es nekad neesmu sapratis - cilvēki mirst tāpat kā pirms Jēzus, arī necik labāki nav kļuvuši.Ko godājamais priesteris gribēja sacīt?