Le Parisien: „Antisemītiskas” skrejlapas Doņeckā radīja Baltā nama sašutumu

foto: AFP
foto: AFP

Doņeckā parādījās skrejlapas, kurās ir izskanējusi prasība ebrejiem nekavējoties ierasties uz reģistrāciju.

Neskatoties uz to, ka Doņeckas aktīvisti nekavējoties noliedza savu līdzdalību, tas netraucēja Izraēlas un ASV politiķu virknei uzstāties ar nikniem paziņojumiem, ziņo Le Parisien.

Antisemītiskās skrejlapas Ukrainas austrumos radīja ebreju kopienas sašutumu. Tās jau vairākas dienas līmē Doņeckā. Šīs skrejlapas pieprasa, lai ebreji, kuri ir vecāki par 16 gadiem, reģistrē savus nekustamos īpašumus ar izsūtīšanas un konfiskācijas draudiem.

Pirms milicijas ierašanās skrejlapas pazuda. Tās ir uzrakstītas krievu valodā, un tās ir parakstījis pašu pasludinātās Doņeckas tautas republikas līderis Deniss Pušilins. Tomēr viņš pats noliedz līdzdalību šajā lietā. Doņeckas rabīns Pinhass Višedski uzskata šīs skrejlapas par provokāciju, atzīmē izdevums.

Par šo incidentu raksta Izraēlas un ASV masu mēdiji. Preses konferences laikā Ženēvā ASV valsts sekretārs Džons Kerijs pauda sašutumu par notikušo. „Tas vienkārši nav izturams. Tas ir grotesks. Tas ir nepieņemami”, – viņa vārdus citē Le Parisien.   

ASV vēstnieks Ukrainā Džefrijs Pajets televīzijas kanāla CNN ēterā paziņoja: „Saskaņā ar informāciju, kura ir mūsu rīcībā, skrejlapas varēja izplatīt radikālā grupa vai nu, lai nobiedētu iedzīvotājus, vai lai radītu provokāciju pēdējo sadursmju attaisnošanai”, – ziņo russian.rt.com.

Izraēlas migrantu kopienas pārstāvis Alekss Tencers paziņoja, ka ir šokēts par šādu incidentu. „Ukrainas ebreju līderi atbalsta jauno Kijevas valdību. Grūti teikt, vai šīs skrejlapas ir likumīgas, vai tā ir tikai provokācija. Lai kas tas arī būtu, tā ir antisemītiska uzvedība un man atgādina nacistu darbības”, – viņa vārdus citē Francijas izdevums.


Написать комментарий