10 ģeniāli atradumi, kurus izgudroja no jauna

foto: Dezeen
foto: Dezeen

Dažas lietas nav jāizgudro no jauna. Kā, piemēram, riteni. Bet vienmēr var parādīties kāds cilvēks, un tieši viņš pilnveido tās lietas, kuras šķiet vienkārši nevar pilnveidot. Lūk, 10 labākie darbi:

1. Šis virtuves galds palielinās divas reizes dažu sekunžu laikā

Fletcher Capstan galds burtiskā nozīmē „izaug” no parasta 3 m liela galda līdz lielam 10 m galdam.

Tiek pārdoti 4 izmēru brīnumgaldi. Lai to izliktu, galda virsma vienkārši jāpagriež par 180o. Tie maksā no 50 līdz 70 tūkst. dolāru.

2. LiguiGide ļaus šķidrumu atlikumiem brīvi iztecēt no pudelēm

Visiem ir zināms, cik nepatīkami ir ar dakšiņu izurbināt tur palikušo kečupu. Speciāls šķidrums, kurš ir pagatavots no pārtikas komponentiem, bez īpašas piepūles ļaus izdabūt visus kečupa pilienus no pudeles.

LiguiGide izstrādāja pieci MIT studenti šī institūta profesora vadībā.

3. Neredzama aizsargcepure

The Hövding jeb neredzamo aizsargcepuri izgudroja divi Lundas universitātes studenti. Tā izskatās kā kapuce, kura sadursmes vai avārijas draudu gadījumā atveras, pārvēršoties par drošības spilvenu. Šāda aizsargcepure maksā 300 eiro.

4. Origami durvis

Dizainers Klemenss Torglers izstrādāja unikālas durvis, kuras saliekoties, tāpat kā origami, nobrauc malā. Tās, protams, nav izgatavotas no papīra, tā kā bez atļaujas tās neviens nevarēs atvērt. Sīkāku informāciju par šo izgudrojumu var uzzināt atsevišķā style.rbc.ru materiālā.

5. Saliekams klozetpods, kurš ietaupa ūdeni un vietu

Arī lota toilet izgudroja studenti. Kad klozetpodu nelieto, viņu var salikt, taupot ūdeni un vietu tualetē. Pagaidām ir izstrādāta tikai koncepcija, bet spriežot pēc tā, ka to ļoti silti uzņēma, drīzumā izgudrojums var ieraudzīt gaismu.

6. Daudzkrāsainas Wi-Fi lampiņas

Šis projekts Kickstarter savāca vairāk nekā 1 milj. dolāru. Šo lampiņu var kontrolēt ar viedtālruņa palīdzību, mainīt tās krāsu, un tā var strādāt 25 gadus. Jaunums maksā 99 dolārus.

7. Gigantisks ūdens piliens nākotnē var aizstāt pudeles

Būtībā tā ir caurspīdīga silikona tara, kurā atrodas šķidrums. Lai padzertos, to vienkārši jāpārdur.

Lai cik dīvaini tas arī nebūtu, no bojājumiem Ooho ir aizsargāta, turklāt tās ražošana ir ļoti lēta – tikai 5 centi par vienu vienību.

8. „Atjaunojamā” svece

Parasti parafīnu, kurš ir palicis pēc sveces izmantošanas, izmet. Rekindle Candle ir cits princips. Tās parafīns uzkrājas speciālā tilpnē, kurā pēc tam sacietē. Pēc tam konstrukciju var vienkārši apgriezt otrādi un svece atkal varēs degt. Izgudrojuma prototips ātri parādīsies tirgū.

9. Piepūšams automobiļa sēdeklis

Šis sēdeklis, kuru ir izstrādājusi kompānija Volvo, spēj piepūsties un nopūsties 40 sekunžu laikā. Kad gaiss ir nolaists, to var ielikt parastā mugursomā. Kopumā ļoti noderīgs izgudrojums cilvēkiem, kuri ceļo ar bērniem.

10. Unikāls ekonomisks gaismeklis

Projekts SnapRays Kickstarter savāca 470 tūkst. dolāru. Tas ir ar gaismekli apvienots rozetes plastikāta panelis. Sīkāku informāciju par SnapRays var uzzināt atsevišķā style.rbc.ru materiālā.


Темы: , , ,
Написать комментарий