Turcija lūgs atlaidi Krievijas gāzei

foto: mk-turkey.ru
foto: mk-turkey.ru

Turcija lūgs atlaidi no Krievijas piegādājamajai dabas gāzei. Par to paziņoja valsts enerģētikas ministrs Taners Jildizs, ziņo Agence France-Presse.

Viņš piebilda, ka vienošanās, kuras pēdējā laikā ir panāktas ar KF, dod Turcijai tiesības pārskatīt cenas tuvākajos mēnešos.

Pirmdien Turcijas valdības pārstāvji domā tikties ar „Gazprom” delegāciju Krievijas korporācijas valdes priekšsēdētāja Aleksandra Medvedeva vadībā, lai apspriestu gāzes piegāžu cenas.

Patlaban Turcija saņem gāzi no Krievijas, kuras cena sastāda 400 dolārus par 1000 kubikmetriem. Piegādes notiek pa gāzes vadu „Zilā plūsma” Melnās jūras dibenā. Turcijas varas iestādes ziņo, ka ir spiestas pārdot saviem ražotājiem un patērētājiem gāzi pēc cenām, kuras ir zemākas par pašizmaksu, – ziņo lenta.ru.

Nav izslēgts, ka Turcija var pieņemt arī gāzes vada „Dienvidu plūsma” daļu, kuram jāpiegādā gāze uz Balkāniem un Vidusjūras valstīm. Tādēļ, ka Krima ir pievienojusies Krievijai, gāzes vada celtniecība ir apdraudēta, jo Eiropas Parlaments ir pieņēmis rezolūciju, kura aicina atteikties no šī projekta.

Tiek plānots, ka gāzes vads ies pa Bulgārijas teritoriju, bet tā sankciju pret Krieviju gaismā, patlaban svārstās.

Augstā enerģijas resursu importa maksa ir viens no iemesliem, kādēļ Turcijai ir negatīvs maksājumu bilances saldo. Valsts kļūst neaizsargāta periodos, kad pasaules finanšu tirgos ir nestabila situācija.


Написать комментарий