R.Strode: Iespējams, uz Daugavpils pilsētas domes grantu pretendēs neliels interesentu skaits

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputāte Rita Strode, komentējot Domes atbalstīto lēmumu par grantu programmas „Impulss”, kas ir domāta jauniem uzņēmējiem, realizācijas uzsākšanu, paziņoja, ka neesot pārliecināta, ka uz minēto grantu pretendēs liels interesentu skaits.

„Man ļoti gribētos, lai konkursā piedalītos daudzi jaunie komersanti, bet, ņemot vērā, ka ļoti daudzi jaunie komersanti ir aizbraukuši, uzskatu, ka interesentu nebūs daudz.

Gribētos, lai interesentu būtu vairāk, kā arī, lai tiktu pieņemts lēmums par kopējā programmas fonda un maksimālās vienam projektam domātas naudas summas palielināšanu. Kopumā es atbalstu minētās grantu programmas ieceri, tā ir laba un mūsdienīga, galvenais, lai tā spētu ieinteresēt. Ja iespēju uzsākt uzņēmējdarbību, saņemot pilsētas Domes atbalstu, izmantotu jauna ģimene, tā noteikti paliktu dzīvot un strādāt mūsu pilsētā. Finansējuma piešķiršanas noteikumi ir visai stingri, par naudu būs jācīnās, jo 7 tūkst. eiro ir diezgan liela naudas summa”, atzīmēja R.Strode.

Atgādināsim, ka gala lēmumu par pašvaldības grantu programmas, kuras kopējais fonds sastāda 50 tūkst. eiro, realizāciju plānots pieņemt kārtējā Daugavpils pilsētas domes sēdē. Ja programma tiks saskaņota ar visām attiecīgām instancēm, jauno uzņēmēju pieteikumi tiks saņemti vasaras laikā un gada beigās viņi varēs saņemt atbalstu 7 tūkst. eiro apmērā.


Написать комментарий