Daugavpils novada skolēnu vasaras nodarbinātības programmas noteikumi ir nedaudz mainījušies

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdes gaitā tās locekļi izskatīja uzlaboto Daugavpils novada skolēnu vasaras nodarbinātības programmas nolikuma variantu.

Ziņotājs – Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas projektu koordinators Jāzeps Krukovskis – pastāstīja, ka Daugavpils novada skolēnu vasaras nodarbinātības programmas noteikumi ir nedaudz mainījušies. Ja iepriekš darbam vasaras laikā varēja pieteikties 14-19 gadus veci skolēni, kuri ir deklarēti Daugavpils novadā, tad šogad par programmas dalībniekiem var kļūt arī profesionālo vidusskolu audzēkņi. Tāpat kā iepriekš, priekšroka tiks dota skolēniem, kuri mācās Daugavpils novada izglītības iestādēs.

Pēc Attīstības nodaļas projektu koordinatora vārdiem, gan skolēnu, gan potenciālo darbadevēju pieteikumu pieņemšana jau ir sākusies. Darbadevēji dalībai programmā var pieteikties līdz 25.aprīlim un vakanču saraksts novada pašvaldības mājas lapā būs pieejams 30.aprīlī.
Savukārt skolēnu pieteikumus (anketas atrodamas pašvaldības mājas lapā) pieņems līdz 9.maijam. Pieteikumi tiks izvērtēti, un rezultāti gan skolēniem, gan darbadevējiem tiks paziņoti 21.maijā.

Jāatzīmē, ka darbs skolēniem tiks piedāvāts laika posmā no 2014. gada 9. jūnija līdz 29. augustam. Viens skolēns ar pašvaldības finansējumu drīkst strādāt ne vairāk kā 4 stundas dienā un ne mazāk kā 2 nedēļas, ja skolēnam ir 14-15 gadi; ne vairāk kā 1 mēnesi, ja skolēnam ir 16-19 gadi.

J.Krukovskis atzīmēja, ka, tāpat kā pērn, pašvaldība plāno nodarbināt ap 110 jauniešiem, šim mērķim 2014.gada budžetā ieplānoti 15 tūkst. eiro.
Finanšu komitejas locekļi vienbalsīgi nodeva jautājumu izskatīšanai nākamajā novada domes deputātu sēdē.


Написать комментарий