Mācītājs V.Istratijs: Baznīcai jāiesaistās skolotāju sagatavošanā 3

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpilī nesen notika diskusija par bērnu tiesību aizsardzību, kuras gaitā katrs no tās dalībniekiem varēja izteikt savas domas par šo problēmu un tās risināšanas veidiem.

Pēc Baptistu baznīcas pārstāvja Vjačeslava Istratija domām, svarīgi, lai kristīgā baznīca piedalītos skolotāju sagatavošanā.

„Saskaņā ar ticību, mēs dzīvojam duālistiskā pasaulē, kurā pastāv labais un ļaunais, kurā notiek cīņa starp labo un ļauno. Šajā jautājumā [bērnu tiesību aizsardzības jautājumā – red. piezīme] Baznīcas un katra kristieša uzdevums ir aizstāvēt savus bērnus no ļaunā, ieaudzināt viņos labas īpašības, kristīgās vērtības, kuras savulaik tika nodotas mums un kuras jānodod no paaudzes paaudzē.

Savas domas vēlos izteikt ne tikai kā mācītājs, bet arī kā sešu bērnu tēvs – man ir trīs dēli un trīs meitas, man nav vienalga, kādi izaugs mani bērni, kādas vērtības valdīs viņu ģimenēs, Baznīcā un sabiedrībā.

Vēlos pastāstīt par kādu problēmu. Nesen atgriezos no Vācijas, Ķelnē kļuvu par kāda mītiņa liecinieku, tajā piedalījās vecāki un bērni, kuri protestēja pret piespiedu seksuālo izglītošanu. Mītiņā piedalījās vairāk nekā 500 cilvēki, viņi protestēja arī pret tiesas lēmumu, ar kuru kādai ģimenei uzlika naudas sodu un ģimenes galvai piesprieda vienas dienas cietumsodu, jo vecāki nevēlējās, lai viņu 10 gadus veca meita apmeklētu skolā notiekošas seksuālās izglītošanas nodarbības. Nodarbības sākumā meitene atstāja klasi, skolotājiem tas nepatika, vecākiem tika uzlikts naudas sods, bet pēc tā samaksas tēvam piesprieda arī vienas dienas cietumsodu – šāda demokrātija valda Eiropā. Tas mani ļoti uztrauc, jo šīs vērtības tiek propagandētas arī mūsu valstī, mūsu skolās.

Problēmas risināšanai mēs, tāpat kā citas tradicionālās kristīgās konfesijas, piedāvājam Bībeles vērtību sludināšanu baznīcā. Kad pie mums atnāk jaunieši, nākamie ģimeņu dibinātāji, mēs stāstam viņiem par kristīgām vērtībām, par ģimenes modeli, kuru iecerējis Dievs un kuru veido viens vīrietis un viena sieviete, kā arī viņu bērni. Mēs vēlamies pasargāt šīs vērtības, jo ļaunums ir visai agresīvs. Diemžēl bieži redzam, ka tas uzvar labo, bet domāju, ja Baznīca piedalītos profesionālo skolotāju sagatavošanā, kuri mācītu kristīgās vērtības, mēs būtu stiprāki un ietekmētu bērnu audzināšanu. Mēs kā Baznīca atpaliekam šajos jautājumos, daudzas skolas neļauj sludināt kristīgās vērtības un izolē bērnus no Baznīcas, tāpēc tiek propagandētas Rietumu vērtības.

Ja Baznīca varētu sagatavot kristīgos skolotājus, situācija mainītos” pastāstīja V.Istratijs.


Написать комментарий

Seksuālā audzināšana desmitgadīgiem bērniem ir nevietā, bet tas nav nekāds pamats reliģijas un baznīcas ideoloģijas (tāpat arī, piemēram, marksisma-ļeņinisma) ieviešanai skolās un augstskolās (pedagogu sagatavošanā).

Pilnībā jāpiekrīt V.Istradijam.Perversās Rietumu parādības tiek mācītas un pasniegtas kā atdarināšanas cienīgas . bet ar baznīcas viedokli neļauj bērnus iepazīstināt.

Baznīca ir šķirta no valsts,tai nav ko darīt skolās! Tas, ka politmafija zvejo balsis baznīcās un izpatīk dažādiem sektantiem nav pieņemami.

Написать комментарий