J.Lāčplēsis: Cīkstoņu treniņu zāli sporta kompleksā „Celtnieks” vieglāk nojaukt, nekā izremontēt

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šo frāzi Daugavpils mērs vairākas reizes atkārtoja, atbildot uz trīskārtējās Eiropas čempiones Anastasijas Grigorjevas lūgumu izremontēt zāli, kurā viņa trenējas.

Ceturtdien, 17.aprīlī, mūsu sportisti sveica pilsētas Domē – pateicās par uzvaru un pasniedza simbolisko čeku. A.Grigorjeva, izmantojot iespēju, lūdza Daugavpils mēru sniegt atbalstu sporta kompleksa „Celtnieks” zāles, kurā viņa pastāvīgi trenējas, remontā.

Pēc viņas vārdiem, ziemā šajā zālē gaisa temperatūra nepārsniedz +8 grādus. Telpā nav ventilācijas, tādēļ uz sienām krājas kondensāts. Tāpat nav sieviešu ģērbtuves, un trīskārtējā Eiropas čempione ir spiesta pārģērbties pirts telpās. Zālē nav arī trenažieru, tādēļ nav brīnums, ka vecāki nevēlas, lai viņu bērni trenētos šādos apstākļos.

„Vairākkārt aicinājām pašvaldības speciālistus izvērtēt situāciju, viņi atnāk, nedaudz pasēž, nosalst un aiziet prom, piekrīt, ka pie mums tiešām ir auksti, taču ar to viss arī beidzas.

Septembrī sāksies gatavošanās nākamajai sezonai, gribētos, lai ap to laiku kaut kas mainītos. Droši vien, ja cilvēki uzzinātu, kādos apstākļos trenējas Eiropas čempione, viņi būtu šokēti. Manuprāt, esmu pelnījusi trenēties labos apstākļos”, pastāstīja sportiste un iesniedza pilsētas mēram un viņa pirmajam vietniekam sarakstu ar trūkumiem, kuri jānovērš.

Pilsētas mērs J.Lāčplēsis paziņoja, ka ir lietas kursā, pēc viņa domām, treniņu zāli, tāpat kā visu sporta kompleksa „Celtnieks” ēku, vieglāk ir nojaukt, nekā izremontēt.

„Protams, var veikt uzlabojumus, bet diez vai tas palīdzēs, jo problēma nav saistīta tikai ar veciem logiem, daudz kas jāremontē.

Vispār Daugavpilī jāizveido Cīkstoņu centrs. Protams, nesolu, ka tas tiks uzcelts līdz septembrim, bet jāpadomā, kā padarīt treniņu procesu kvalitatīvāku un ērtāku”, paskaidroja mērs.

Pēc trenera Sergeja Kursīša vārdiem, pat Cīkstoņu kluba izveide Daugavpilī neatrisinātu visas problēmas: esot nepieciešama papildu treniņu zāle ar īpašu paklāju, šajā zālē varētu trenēties ne tikai Anastasija, bet arī citi jauni sportisti.

Pēc diviem gadiem notiks kārtējās Vasaras Olimpiskās spēles, kurās piedalīsies arī A.Grigorjeva, tādēļ jautājums ar treniņu vietu jāizlemj nekavējoties. Tomēr līdz problēmas risinājumam pagaidām netika nonākts. Vienīgais, ko piedāvāja sportistei, - pagaidām trenēties Olimpiskajā centrā.

Rodas iespaids, ka, neskatoties uz to, ka šāda līmeņa sportisti popularizē gan sporta veidu, gan pilsētu, viņi sagādā pašvaldībai lielas galvassāpes.


Написать комментарий