Daugavpils pilsētas dome ņēma vērā pilsētnieku bažas: remontdarbu turpinājumā transports netiks novietots uz Vienības tilta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

22.aprīlī Daugavpils pilsētas domē notikušās preses konferences gaitā paziņoja, ka uz Vienības tilta tika atjaunota divu joslu satiksme, tomēr tilta remonts vēl nav pabeigts, un maijā uz tā atkal tiks organizēta reversīva satiksme.

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektora pienākumu izpildītājs Aivars Pudāns paziņoja, ka otrā tilta puse tiks remontēta maija beigās, kad tiks pabeigti remontdarbi posmā starp Imantas ielu un Vienības tiltu. Plānots, ka ap 25.maiju sāks betonēt otrā tilta pusē esošo termošuvi.

Zīmīgi, ka pilsētnieku, kuri griezās pilsētas plašsaziņas līdzekļos, izsakot bažas par to, ka Vienības tilts varētu neizturēt uz tā izvietota lielkravas transporta slodzi, lūgumi tika ņemti vērā, un remontdarbu turpinājumā satiksme uz tilta tiks organizēta savādāk: autotransports uz tilta netiks novietots. Luksofori tiks uzstādīti abās tilta pusēs, signāls no sarkanās un zaļo gaismu pārslēgsies ik pēc četrām minūtēm. Tāpat līdz remontdarbu beigām tiltu nedrīkstēs izmantot lielkravas automašīnas, kuras ir smagākas par 10 tonnām, tām nāksies izmantot Sventes tiltu. Tiek plānots, ka darbi tilta rajonā tiks pabeigti līdz jūnija vidum.

Tāpat A.Pudāns paziņoja, ka līdz Lieldienām tika pabeigta pirmās tilta puses termošuves betonēšana un patlaban satiksme atgriezusies ierastajā režīmā. Darbu veikšanas gaitā tika uzstādīta zīme, kas aizliedza izmantot tiltu tranzīttransportam, kas ir smagāks par 10 tonnām, šis transports varēja izmantot apbraucamo ceļu pāri Sventes tiltam. Šī prasība netika ievērota, un kravas automašīnu kustību regulēja policijas darbinieki. Kad darbi tiks turpināti, tiks uzstādītas zīmes, kuras tranzīttransportam liks šķērsot Daugavu, izmantojot Sventes tiltu.


Написать комментарий