Ukrainas vara sola „iet pretī” Austrumu un Dienvidu ukraiņu prasībām

foto: ru.wikipedia.org
foto: ru.wikipedia.org

Ukrainas vara sola „iet pretī” Austrumu un Dienvidu ukraiņu prasībām, ir teikts Ukrainas valdības sekretariāta paziņojumā, – vēsta rbc.ru.

„Vēršamies pie tiem pilsoņiem, kuri Krievijas specdienestu musināšanas ietekmē sava redzes viedokļa aizstāvēšanai ir izvēlējušies vardarbības un sagrābšanas ar varu ceļu. Ukrainas vara ir gatava uzklausīt visas likumīgās politiskās ukraiņu prasības Austrumos un Rietumos. Un ne tikai uzklausīt, bet arī iet pretī”, – teikts valdības paziņojumā.

„Valdība ir iniciējusi Konstitūcijas reformu uz decentralizācijas un reģionu pilnvaru paplašināšanas pamata. Jau ir notikusi paplašināta parlamenta Konstitūcijas komisijas sēde ar visu politisko spēku un reģionu piedalīšanos. Ir pieņemts rīkojums par plašu Konstitūcijas izmaiņu sabiedrisko apspriešanu. Šis process jau ir sācies, un mēs aicinām tam pievienoties visus, kuri vēlas mainīt Ukrainā pastāvošo varas sistēmu. Mēs piedāvājam likumīgu un mierīgu veidu: iesniedziet savus Konstitūcijas izmaiņu priekšlikumus. Valdība tos saklausīs. Bet vēl pirms Konstitūcijas izmaiņu ieviešanas mēs esam gatavi uzklausīt reģionu iedzīvotāju viedokli par to, kādus cilvēkus viņi vēlas redzēt šo reģionu pārvaldē”, – apgalvo Kijeva.

 


Темы: , , , ,
Написать комментарий