Mazā daugavpiliete Marta Bozoviča ieguva titulu «Cāļu Cālis 2014»

foto:  Iveta Bozoviča
foto: Iveta Bozoviča

Otrajās Lieldienās, 21.aprīlī, Daugavpils novada kultūras centrā jau ceturto gadu pēc kārtas notika Starpnovadu mazo vokālistu konkursu „Cāļu Cālis 2014”.

Iveta Bozoviča paziņoja portālam Gorod.lv, ka arī šogad Daugavpils novada domes Kultūras pārvalde ar mērķi veicināt pirmsskolas vecuma bērnu muzikālo talantu attīstību un stiprināt pašvaldību sadarbību kārtējo reizi noteica konkursa „Cāļu Cālis 2014” uzvarētājus.

Šogad konkursā piedalījās 17 jaunie vokālisti no Daugavpils pilsētas un Ilūkstes, Jēkabpils, Preiļu, Riebiņu, Aglonas, Krāslavas, Vārkavas, Daugavpils novadiem.

Mazo cālēnu vokālās un skatuviskās dotības vērtēja kompetenta žūrija: Daugavpils mūzikas vidusskolas pasniedzēja Inga Zeile, komponists, dzejnieks un mūziķis Artūrs Uškāns un vokālā pedagoģe Olga Arhipova.

Šogad, atšķirībā no citiem gadiem, žūrija lēma sveikt četrus labākos vokālistus. Galveno titulu „Cāļu Cālis 2014” ieguva Marta Bozoviča no Daugavpils (skolotāja Ilona Znutiņa). Zīmīgi, ka meitene ir tikai 4 gadus veca. Konkursā viņa izpildīja dziesmas „Pele brauca dzirnavās” un „Jānītis brālītis negrib putru ēst”.

Ceturto vietu un žūrijas speciālbalvu ieguva Liene Mozule no Preiļu novada, titulu „Skatuviskākais Cālis” ieguva Alīna Grustāne no Daugavpils novada Naujenes pagasta, par “Ritmiskāko Cāli” kļuva Elizabete Vasjkova no Jēkabpils.

I.Bozoviča atzīmēja, ka visi konkursa dalībnieki tika apbalvoti ar Pateicības rakstiem un dāvanām.



Написать комментарий