Par pilsētas Domes darbībām izteikušais daugavpilietis nākamajā dienā zaudēja darbu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc tam, kad portālā Gorod.lv tika publicēts un Pirmajā Baltijas kanālā parādīts materiāls, kurā daugavpilietis Arturs Poņatovskis izteica pieņēmumu, ka remontējamais Vienības tilts var neizturēt slodzi, jo uz tā tiek novietota lielkravas tehnika, kļuva zināms, ka sākās šā drosmīga pilsētnieka vajāšana.

Arturs Poņatovskis, kurš strādā par taksistu, pastāstīja portālam Gorod.lv, ka nākamajā dienā pēc materiāla iziešanas ēterā, darba dienas vidū viņam teica, lai atstāj mašīnu un uz mēnesi dodas atvaļinājumā, kas notiks tālāk – laiks rādīs.

Arturs portālam pastāstīja sekojošo:

„Man paskaidroja, ka šefam piezvanīja no Domes un pateica, ka man jāpaliek bez darba, pretējā gadījumā firmā notiks audits un vairākas pārbaudes. Nav saprotams, no kā jābaidās, ja firma nekādus noteikumus nav pārkāpusi.

Centos noskaidrot, kas no Domes pārstāvjiem varēja zvanīt, man ir daži pieņēmumi. Tāpat man ir zināms, ka šefam zvanīja arī citi cilvēki, viņš par mani teica tika labu, bet paziņoja, ka darba ir maz, tādēļ man jāiet neapmaksātā atvaļinājumā. Patiesībā tajā pašā dienā manā vietā sāka strādāt cits cilvēks.

Domes pārstāvji man atriebjas par to, ka tiesājos ar Domi, kad pirms dažiem gadiem ceļa remontdarbu rezultātā tika bojāta mana māja. 2010.gadā, izmantojot sliktā stāvoklī esošo ceļu, gar māju brauca lielkravas mašīnas, māju pagalmi bija ūdenī, siltumnīcās gāja bojā viss iestādītais. Zaudējumus mums neviens nekompensēja, neskatoties uz to, ka vācām parakstus, rakstījām iesniegumus. Patlaban vispār notiek visatļautība, sanāk, ka es maksāju par to, ka izmantoju iespēju paust savu viedokli.

Izrādās, ka pirms Lieldienu brīvdienām no Rīgas bija ieradušies civilās aizsardzības eksperti, kuri pārbaudīja tiltu un apmeklēja Domi. Pēc tam sāka runāt par pontona tiltu un darbi tika apturēti. Mans brālis ir arhitekts, kad viņš ieraudzīja remontdarbu gaitu, teica, ka tie tiek veikti, neievērojot noteikumus, turklāt, saskaņā ar manā rīcībā esošo informāciju, šāda veida darbus Latvijā var veikt tikai viena firma.

22.aprīlī PBK rādīja sižetu par to, ka Latvijas tiltu remontdarbu veikšanai nepieciešama liela nauda. Prieks, ka, iespējams, esmu palīdzējis, pievērsis uzmanību šai problēmai. Tikai žēl, ka esmu palicis bez darba.

Pat, ja man piedāvās atgriezties darbā, es to nedarīšu, nevēlos atgriezties pie cilvēkiem, kuri mani nodeva, nespēšu uzticēties šiem cilvēkiem. Šādu nodevību nebiju gaidījis no cilvēka, kuram palīdzēju uzsākt biznesu un ar kura radiem man ir labas attiecības.

Kas tālāk? Plānoju tiesāties, bet sākumā sagaidīšu oficiālu atlaišanu un paskaidrojumu, uz kāda pamata esmu atlaists. Pagaidām esmu neapmaksātā atvaļinājumā. Ar šo situāciju lai tiek galā Darba inspekcija. Atkāpties neplānoju.

Mani draugi, uzzinot par notikušo, bija šokā un tā vietā, lai Lieldienu brīvdienas pavadītu kopā ar ģimenēm, atbrauca no Rīgas, lai atbalstītu mani. Kaimiņi un draugi ir gatavi sarīkot piketu pret vietējās varas darbībām, viņi ir noskaņoti ļoti nopietni.

Agrāk mūsu pilsētā tik lielas visatļautības nebija. Šobrīd Domē ne no kā nebaidās. Kad 2010.gadā mūsu mājas tika bojātas, mums solīja palīdzēt, bet tur sēž 5 labi juristi, kuri prot skaisti atrakstīties. Visi saprot, ka roka roku mazgā, pilsēta ir maza.

Taču zinu, ka viss būs labi, jo teicu tikai patiesību. Varu doties uz ārzemēm, bet es mīlu šo pilsētu un nevēlos braukt prom. Mans vecvectēvs bija Grīvas deputāts, vectēvs divreiz bija pilsētas padomes deputāts. Mans kaimiņš teica, ka vectēvs ar mani lepotos, jo viņš arī cīnījās par taisnību un strādāja pilsētas labā.

Visi, kuri redzēja PBK ziņas ar manu komentāru, saka, ka neko īpašu pret Domi neesmu teicis, tikai brīdināju, ka tiek pieļauti pārkāpumi. Bet ierēdņi savu vainu neatzīst. Kāds paziņa man teica: „Jā, tu zaudēji darbu, bet laiks visu saliks savās vietās, iespējams, esi izglābis dzīvības”. Ceru, ka tā tas ir. Galvenais ir saglabāt aukstasinību, galvenais, lai nekļūtu sliktāk ar veselību, lai varētu mierīgi padomāt, ko darīšu tālāk. Prieks, ka, remontējot otro Vienības tilta daļu, transports uz tilta negaidīs zaļo gaismu. Šis Domes lēmums par kaut ko liecina”.

Portāls Gorod.lv sekos šis situācijas turpinājumam.


Написать комментарий