Studente no Grodņas: Cenas veikalos nedaudz šokēja, bet Daugavpils ir līdzīga mūsu pilsētai 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpilī notiek Starptautiskais tūrisma forums „Latgales un Grodņas apgabala kultūrvēsturiskais mantojums”.

Grodņas apgabalu forumā pārstāv 50 cilvēku lielā delegācija – Grodņas apgabala un pilsētas Izpildkomiteju speciālisti, amatnieki, J.Kupalas Grodņas valsts universitātes pasniedzēji un studenti.

Viena no delegācijas pārstāvēm – 3.kursa studente Marta – pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pēc Grodņas valsts universitātes beigšanas viņa saņems tūrisma servisa speciālista diplomu.

„Nākotnē gribētos pievērsties starptautiskajam tūrismam, iespējams, sadarboties ar Latviju un Latgali. Mūsu augstskolā var apgūt vairākas valodas, es pārvaldu poļu, angļu, krievu un baltkrievu valodas”, paskaidroja meitene.

Pēc Martas vārdiem, patlaban tūrisma jomas speciālisti Baltkrievijā esot visai pieprasīti, jo šī joma aktīvi attīstās, tai ir lielas perspektīvas, to atbalsta valsts un pašvaldību līmenī.

Viņa uzskata, ka Latgalei un Grodņas apgabalam ir daudz kopīga – valoda, tautas tradīciju saglabāšana, ekotūrisma attīstīšana.

Neskatoties uz to, ka pagaidām viesi no Grodņas nav apskatījuši visas Daugavpils ievērojamas vietas, viņiem radies pozitīvs iespaids par mūsu pilsētu un iedzīvotājiem. Pēc viņu domām, Daugavpils ir līdzīga Grodņai – šeit ir mājīgi un jauki. Vienīgais, jauniešu šokēja cenas mūsu veikalos: tās ir augstas un nepierastas.

Mūsu pilsētas viesi tiks iepazīti ar Daugavpils un Latgales dažādiem kultūrvēsturiskajiem objektiem. Delegācija Daugavpilī viesosies līdz 25.aprīlim.
 


Написать комментарий

Ja jaunkundze būtu aizbraukusi vēl tālāk uz rietumiem - teiksim līdz Zviedrijai, tad ieraudzītu vēl augstākas cenas.

Bet, ka Daugavpilī un Grodņā dominē viena un tā pati valoda - diemžēl, tur viņai laikam taisnība.

Stipri pārspīlēta ir tā cenu atšķirība. Vienīgais kā te nav ir budžeta klases piena un kefīra, kā arī lētas maizes, bet mūsu maize ir neskaitāmas reizes labāka par Baltkrievu. Esmu bijis Grodņā un zinu. Svaiga cūkas gaļa Grodņā maksā 7-8 eur kg, vistai ap 4 - 5 eur kg pie tam jāstāv rindā kā PSRS laikos un tas ir dārgāk nekā pie mums var nopirkt. Importa preces ir dārgākas nekā pie mums. Martini Asti gandrīz 3x dārgāks ir Grodņā Almi veikalā. Lētas viņiem ir ēdnīcas, bet nu ēdiena līmenis arī kā PSRS laikos un ne tas labākā līmeņa.

Написать комментарий