Daugavpils mēram nav iebildumu pret jauna cietuma būvniecību pilsētā?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpili nesen apmeklēja tieslietu ministre Baiba Broka, kura minēja, ka, pēc viņas domām, Daugavpils esot viena no piemērotākajām vietām jauna cietuma būvniecībai, tādēļ žurnālisti uzdeva pilsētas mēram jautājumus par to, kur tieši pašvaldība varētu piedāvāt uzcelt jaunu cietumu.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka pašvaldība neesot saņēmusi dokumentus, kuros tiktu norādīti tehniskie parametri, kuri jāņem vērā, izvēloties zemesgabalu. Oficiālie piedāvājumi būs iespējami pēc minēto dokumentu saņemšanas. Pagaidām tiek izskatīti daži varianti, viena no iespējamām būvniecības vietām esot zemesgabals netālu no noliktavām, kuras atrodas aiz cietokšņa.

Ja iecere tiks atbalstīta, notiks publiskā apspriešana, jo bez tās šāda veida objektu būvniecība nav iespējama, paskaidroja Domē.

„Būs jāizvērtē visas „par” un „pret”. Domāju, ka mēs neesam ieinteresēti zaudēt ap 500 darba vietām. Turklāt minētā projekta realizēšanas rezultātā atbrīvosies pašreizējais cietums – svarīga cietokšņa daļa, kas kā arhitektūras ansambļa daļa varēs pildīt citas funkcijas. Jāapsver visi plusi un mīnusi. Nav nepieciešams ļaut vaļu emocijām. Sagatavosim projektu, tehniskos un ekonomiskos rādītājus, un visu apspriedīsim”, paziņoja J.Lāčplēsis.
 


Написать комментарий