A.Grigorjeva: Manuprāt, lai sajustu jaunas emocijas, jāuzvar cita līmeņa sacensības

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka aprīļa sākumā daugavpiliete Anastasija Grigorjeva Somijā ieguva zelta medaļu, izcīnot karjerā trešo Eiropas čempiones titulu. Sakarā ar augstākminēto, Daugavpils pilsētas dome iedalīja sportistei naudas balvu 4 269 eiro apmērā.

Izmantojot iespēju, portāla Gorod.lv korespondents uzdeva sportistei, ar kuru lepojas mūsu pilsēta un valsts, dažus jautājumus.

- Anastasija, pastāsti, cik grūti ir gatavoties tik nopietnām sacensībām?

- Bija grūti, bet vēlāk, stāvot uz pjedestāla un dzirdot savas valsts himnu, es aizmirsu par visu – tādos brīžos šķiet, ka esi gatavs uz visu. Nevaru nosaukt sevi par talantīgu sportisti, uzvaras nekad nav vieglas, bet esmu pacietīga un mērķtiecīga.
Manam trenerim ir dzelzs nervi, jo gadās, ka vienā treniņā man parāda kādu paņēmienu, bet nākamajā treniņā es to izpildu kā pirmo reizi.

- Cik bieži tu trenējies?

- Patlaban esmu nelielā atvaļinājumā – treneris atļāva atpūsties trīs nedēļas, tādēļ apmeklēju tikai dažus treniņus, spēlēju futbolu, eju uz pirti.
Kad gatavojos sacensībām, katru rītu vingroju un dienā apmeklēju divus treniņus.

- Anastasija, saki, lūdzu, vai pēdējā uzvara bija prognozējama?

- Principā, spriežot pēc dalībnieku sastāva un ņemot vērā, ka esmu labā formā, man vajadzēja uzvarēt. Taču saprotiet, ka sportā spēcīgs pretinieks var būt sliktā formā, bet vājš – izcilā, tādēļ neko nevar prognozēt.

- Interesanti, kā tas ir – kļūt par trīskārtējo Eiropas čempioni?

- Pēc pirmajām divām uzvarām emocijas bija neaprakstāmas. Savukārt šoreiz biju mierīgāka. Protams, biju priecīga un apmierināta ar to, ka viss izdevās, jo sagatavošanas posms bija sarežģīts, pirms tam man bija trauma... Manuprāt, lai sajustu jaunas emocijas, jāuzvar cita līmeņa sacensības, tādēļ man ir uz ko tiekties, darba ir daudz.


Написать комментарий