KSP cer, ka ietaupītie līdzekļi ļaus sakārtot lielāku Daugavpils ceļu skaitu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

24.aprīlī Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti apstiprināja Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” (KSP) darbības pārskatu.

Finanšu komitejas sēdē, kurā pārskats tika skatīts iepriekš, KSP vadītājs Aivars Pudāns, atbildot uz pilsētas mēra jautājumu, ko iestāde pērn bija paveikusi un kas netika izdarīts, paziņoja, ka pilsētā tiek veiksmīgi realizēti ar ceļu infrastruktūru saistītie ES projekti, tomēr papildfinansējums arī noderētu.

A.Pudāns atzīmēja, ka gribētos, lai pilsētā būtu lielāks ceļu fonds, kas ļautu atjaunot un uzbūvēt lielāku ceļu skaitu. Tiek veiksmīgi realizēti ES projekti, kuri ir saistīti ar ceļu infrastruktūras attīstību, tika atjaunots vairāku ceļu segums, asfaltēti vairāki grunts ceļi. Tāpat vairāki ceļu posmi tika aprīkoti ar apgaismojuma sistēmu, tomēr KSP norāda, ka to vajadzētu paveikt arī citos ceļu posmos, turklāt jāizmanto jaunas tehnoloģijas, kuras ļauj ietaupīt.

2014.gadā tiek plānots pabeigt gandrīz visus iesāktos ceļu rekonstrukcijas projektus, 2015.gadā tiks pabeigta Daugavas ielas rekonstrukcija. KSP plāno izmantot nākamā plānošanas perioda iespējas, apgūt ES fondu līdzekļus un iesniegt konkursā projektus, kuru ietvaros tiktu savienotas Kandavas un Smilšu ielas, izveidots vēl viens ceļa pārvads, savienotas Stacijas un Motoru ielas.

KSP pērnā gada budžetā pilsētas labiekārtošanai bija paredzēti vairāk nekā 7 miljoni, šogad šī summa būšot nedaudz lielāka, paziņoja A.Pudāns. Tāpat KSP vadītājs izteica cerību, ka budžets varētu tikt palielināts un tas ļautu sakārtot lielāku ceļu skaitu.

Pieņemot gala lēmumu par KSP darbības pārskata apstiprināšanu, bija radusies diskusija par to, kāpēc daži KSP šogad pasūtītie darbi maksāja mazāk, nekā pērn. A.Pudāns paskaidroja to ar dažu materiālu cenu samazināšanos, bet pilsētas mērs – ar labāku iestādes iepirkuma komisijas darbu. 

Sakarā ar to, ka izdevies ietaupīt, KSP plāno veikt vairāk pilsētas labiekārtošanas darbu, nekā bija plānots.

 


Написать комментарий