Festivāla „Augšdaugava-2014” viesus un dalībniekus aicina piedalīties Lielā musturdeķa veidošanā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Viens no šī pavasara gaidītākajiem notikumiem, kuram gatavojas Daugavpils novada domes darbinieki, ir Starptautiskais tautas mākslas festivāls “Augšdaugava-2014”.

Daugavpils novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Vija Frīda paziņoja portālam Gorod.lv, ka Daugavas svētku norises aizsākās pirms 20 gadiem, un šogad 25.maijā visus festivāla viesus gaida plaša un daudzveidīga programma.

Saskaņā ar sniegto informāciju, šī gada festivāla vadmotīvs ir Lielais Augšdaugavas musturdeķis, kura darināšanu 2011.gadā uzsāka Naujenes Novadpētniecības muzejs. Pašlaik ap 70 metrus garajā audeklā savus musturus iezīmējuši vairāk nekā 2300 cilvēki no visas Latvijas. Dodoties uz festivālu, tā rīkotāji aicina ņemt līdzi fragmentu Lielajam musturdeķim, kas darināts no dažādu krāsu un veidu diegiem jebkurā tehnikā (adījums, tamborējums, mezglojums, izmēri 10x10cm vai 20x20 cm).

Dalībnieki un viesi tiek laipni aicināti sagaidīt vasaru gleznainajos Daugavas krastos un gūt prieku aktivitātēs, kam cauri vīsies rakstu un zīmju dažādība. Gan lieli, gan mazi varēs piedalīties radošajās darbnīcās, meklēt sev atbilstošākās zīmes, ieskatīties Daugavpils novada un pārnovadu audēju rakstos. Koncerti skanēs latviešu, krievu, angļu, itāļu, lietuviešu valodās.

Jāatzīmē, ka arī šogad festivāls „Augšdaugava-2014” notiks ES projekta „Pilsētu un vecpilsētu tēla atjaunošana” ietvaros, tāpēc Starptautiskā tautas mākslas festivāla programmā iepazīsim folkmūzikas grupu „Aurora” no Maltas, tautas deju kolektīvu no Itālijas un Zarasu kultūras centra lietuviešu tautas mūzikas kapelu „Čir-vir-vyrai”.

Jāatzīmē, ka pilna festivāla pasākumu programma ir pieejama šeit, savukārt papildus informāciju var saņemt pie Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītājas Ināras Mukānes (654 76832, 29191840) un Daugavpils novada Kultūras centra direktores Intas Uškānes (654 31867, 26362572).

 


Написать комментарий