Kultūrvides komisijas priekšsēdētājs joprojām cer padarīt Daugavpili gaišāku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

24.aprīlī Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāts Aivars Broks interesējās, kāpēc no 1.februāra tika uzdots par 30% samazināt Daugavpils ielu apgaismošanas intensitāti.

Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” (KSP) vadītājs Aivars Pudāns paskaidroja, ka galvenais mērķis esot ietaupīt līdzekļus, tomēr neminēja, kas tieši izdeva šādu rīkojumu, atzīmējot, ka lēmums ir spēkā un pēc plkst.23:00 tiks ievērots taupības režīms, jo apgaismot ielas visu nakti neesot lietderīgi.

Aivars Broks izteica cerību, ka šis jautājums vēl tiks apspriests, un viņam paskaidroja, ka taupības režīms neattiecas uz visu pilsētu.

Vicemērs Pēteris Dzalbe pastāstīja, ka patlaban KSP izstrādā kopējo pilsētas apgaismošanas plānu. Dokumentam jābūt izstrādātam līdz jūnijam, un, visdrīzāk, to iesniegs izskatīšanai deputātu sēdē. Plānā tiks norādīts, kā pašvaldība rīkosies turpmāk, savukārt pagaidām ar mērķi ietaupīt 30% tiks atslēgts katrs trešais gaismeklis, jo apgaismojuma intensitāti var samazināt tikai vienā pilsētas mikrorajonā – Jaunajā Forštadtē, kur ES projekta ietvaros tika uzstādīti jaunu gaismekli. P.Dzalbe paskaidroja, ka tie ir tikai 35 gaismekli (kopumā pilsētā ir 9 tūkst. gaismekļi). Plānots, ka nākotnē Daugavpilī būs iespējams neatslēgt dažus gaismekļus, bet samazināt to intensitāti nakts laikā. Tāpat tiek apspriests, kādā gaismā jāapgaismo pilsētā – baltā, dzeltenā vai zilā.

A.Broks atzīmēja, ka Daugavpilī pastāv dilemma: padarīt pilsētu gaišāku vai atstāt to tumsā un taupīt.


Написать комментарий