K. Pudāne: Daugavpils vakanču gadatirgu ir apmeklējuši 2,5 tūkst. darba meklētāju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 29. aprīlī Daugavpils Olimpiskajā centrā notika šajā gadā pirmais vakanču gadatirgus, kurā piedalījās 45 darba devēji. Darba meklētājiem tika piedāvātas vairāk nekā 300 vakances.

Izmantojot izdevību, portāla Gorod.lv korespondents no NVA Darba tirgus nodaļas vadītājas Kristīnes Pudānes uzzināja, ka pasākumu apmeklēja apmēram 2,5 tūkst. cilvēku, un painteresējās par to, vai vakanču gadatirgus mūsu pilsētā notiks arī nākamgad un par to, vai var atrast darbu laukos

- Kristīne, pastāstiet, kādēļ šā gada pirmais vakanču gadatirgus notiek tieši Daugavpilī?

- Vispār vakanču gadatirgus Latvijā notiek jau otro gadu un tādēļ, ka projekts izrādījās veiksmīgs, un mēs saņēmām daudz pozitīvu atsauksmju gan no darba devējiem, gan no darba meklētājiem, tika nolemts turpināt šo tradīciju. Kādēļ pasākums sākās Daugavpilī? Mums ir nodoms katru gadu mainīt gadatirgus norises vietu reģionos. Pērn tas notika Rēzeknē, bet šogad tas notiek vienā no lielākajām Latvijas pilsētām.

- Dalieties, lūdzu, cik veiksmīgs šis pasākums bija pērn?

- Pērn piecos organizētajos vakanču gadatirgos piedalījās teju 120 darba devēji, kuri piedāvāja vairāk nekā 800 vakances. Patiesībā mūs priecē, ka pasākuma laikā gandrīz puse piedāvāto vakanču tika aizpildīta, tas ir ļoti labs rezultāts. Tomēr kandidātu atlase, protams, turpinās arī pēc gadatirgu noslēguma. Tā kā mēs ceram, ka arī šogad būs līdzīgi rezultāti.

- Sakiet, lūdzu, kādi pasākumi varētu veicināt bezdarba samazināšanos Latgales reģionā?

- Protams, mēs piedāvājam daudz dažādu projektu un pasākumu, kuri darbojas visā Latvijā, turklāt katrā reģionā tiek izdalīti atsevišķi pasākumi, kuri ir vairāk pieprasīti konkrētā vietā. Šogad mūsu darbinieki aktīvi informē Latgales iedzīvotājus par mobilitātes programmu – šodienas gadatirgū piedalās darba devēji, kuri piedāvā vakances Rīgā.

Viena no darbā iekārtošanās iespējām ir biznesa ideju atbalsta programma. Mums ir labi piemēri, kad cilvēki ar mūsu palīdzību nodibina uzņēmumu, un vēlāk paši kļūst par darba devējiem.

- Vai šodienas gadatirgū ir pārstāvēti tikai lieli komercuzņēmumi un vai darbavietas piedāvā arī uzņēmumi, kuri strādā laukos?

- Šobrīd darbu laukos piedāvā neliels zemnieku skaits, pērn viņu skaits bija lielāks visos reģionos. Šodien te ir pārstāvēti uzņēmumi, kuri nodarbojas ar lauku tūrismu un viesu namiem.  

 


Написать комментарий