A. Kursītis: nekādu problēmu ar pastāvīgu Mūžīgās uguns degšanu nav – tikai jāmaksā par gāzi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, ja kādam ir vēlēšanās, lai Mūžīgā uguns Daugavpilī degtu pastāvīgi, principā pastāv šāda tehniska iespēja, vienkārši ir tikai jāmaina gāzes baloni, kuri tiek pievienoti sistēmai.

Andrejs Kursītis paziņoja, ka nekādus iesniegumus par to, lai nodrošinātu pastāvīgu Mūžīgās uguns degšanu Dubrovina parkā, viņš nav saņēmis.

Mūžīgā uguns Daugavpilī deg no šīs nedēļas sākuma un degs, tāpat kā katru gadu, 9. maija svētkos. Kā paskaidroja domes izpilddirektors, dienās, kad tas ir nepieciešams, pastāv tehniska iespēja to iedegt. Komunālās pārvaldes speciālisti novēro tehnisko iekārtu stāvokli, nodrošina to pienācīgu darbību, savlaicīgi pārbauda tehnisko stāvokli, lai iekārtu darbā nebūtu nekādu kļūmju.

Kas attiecas uz priekšlikumiem uzstādīt tilpnes, lai nodrošinātu pastāvīgu Mūžīgās uguns degšanu, šis jautājums jārisina ar Būvvaldi, jo bīstamu iekārtu uzstādīšanai un būvniecības darbiem jāsaņem atbilstošas atļaujas un saskaņošanas, paskaidroja izpilddirektors.

„Agrāk Mūžīgās uguns degšanu svētkos apmaksāja uzņēmums „Latvijas propāna gāze”, bet patlaban – uzņēmums „Intergaz”. Arī tagad Mūžīgā uguns var degt katru dienu. Vienīgais ir jautājums, kas to apmaksās, jo ir nepieciešami prāvi līdzekļi. Tikai gāzes izmaksas var sastādīt vairāk nekā 2 tūkst. eiro mēnesī, plus visas blakusdarbības un pasākumi. Tāpat būvniecības darbi var izmaksāt 3–5 tūkst. eiro”, – paziņoja A. Kursītis.


Написать комментарий