Notiks atklātais sporta klinšu kāpšanas čempionāts

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Pirmo reizi Latvijā tiek veidots profesionāls klinšu kāpšanas pasākums, kurā iespēja piedalīties, būs ne tikai profesionāļiem un sportistiem, bet arī visiem interesentiem, kuri varēs izmēģināt savus spēkus klinšu kāpšanā.

Pasākuma mērķis ir popularizēt klinšu kāpšanas sportu Latvijā un pievērst sabiedrības uzmanību šim interesantajam sporta un atpūtas veidam, ar kuru var nodarboties gan pieaugušie, gan bērni.

Jau no 5. jūlija, līdz pat 30. jūlijam t/p Alfa apmeklētājiem un citiem interesentiem ir iespēja izmēģināt savas prasmes uz ātrumkāpšanas sienas un reģistrēt savu personīgo ātrumkāpšanas rekordu. Labākie 16 vīrieši un sievietes tautas klasē un 16 jaunieši vecuma grupā līdz 14 gadiem tiks aicināti piedalīties noslēguma čempionātā un cīnīties par titulu – Ātrumkāpējs 2014.

Čempionāta ietvaros tiks rīkotas arī profesionālo sportistu Latvijas atklātais čempionāts sporta kāpšanā - ātrumkāpšanas disciplīnā, kur visiem būs iespēja redzēt, kā to dara sportisti, kuri ar to nodarbojas profesionāli. Čempionāta dalībnieki fināla sacensībās cīnīsies arī par naudas balvām 500 € vērtībā.

Lai plastiski, bet galvenais racionāli kustētos pa sienu būtu ieteicams, lai kāpšanas pamatus ierādītu profesionāls treneris vai instruktors, kurš nodarbojas ar šo sporta veidu. Kāpšanas tehnika, fiziskais spēks, izturība, koordinācija, plastika – tie ir saskaitāmie, no kuriem veidojas sporta klinškāpēja kopējais līmenis. Kāpjot klintī darbojas visas muskuļu grupas. Šis sporta veids attīsta koordināciju, plastiku, fizisko un psiholoģisko sagatavotību. Tehniski, tas ir ļoti sarežģīts sporta veids, kas sevī ietver ļoti daudz elementu un iemaņu.

Tiek iedalītas vairākas klinšu kāpšanas disciplīnas, kā, piemēram, ātrumkāpšana, grūtā kāpšana un boulderings, kas tiek raksturots kā ļoti grūtas, īsas trases, kas tiek kāptas bez drošināšanas sistēmas, grīdu noklājot ar mīkstiem matračiem.

Plašāku informāciju par čempionātu meklē www.lieliskadavana.lv un www.speedclimbing.lv. Dalības maksa čempionātā – 1€. Nāc un pārliecinies, ka to spēj arī tu!


Написать комментарий