Eksperte: Latvijā cilvēki maz zina par modi, bet ģērbjas gaumīgi

foto: mila-star.com
foto: mila-star.com

Latvijā modes industrijā darbojas ļoti daudz talantīgu cilvēku, kuri veido pasaules tirgū konkurētspējīgas kolekcijas, tomēr Latvijā cilvēki par modes aktualitātēm neinteresējas.

Vienlaikus iedzīvotāju ģērbšanās stils nav garlaicīgs, "Rietumu radio" sacīja Liepājas Modes un mākslas studijas vadītāja Tatjana Jaremčuka.

"Man patīk, ka cilvēkiem ir izveidojies savs stils un pēc apģērba var spriest par cilvēka raksturu un ieņemamo amatu," sacīja Jaremčuka.

"Mūsdienās apģērbu piedāvājums veikalos ir ļoti plašs un cilvēkiem dota iespēja arī drēbēm parādīt, kāds viņš ir kā personība."

Daudzi cilvēki gan uzskata, ka apģērbs ir nebūtiska ikdienas sastāvdaļa, tomēr ar skaistām un krāsainām drēbēm cilvēki var palīdzēt sev justies labāk, sacīja Jaremčuka.

"Protams, tā nav svarīgākā lieta pasaulē, tomēr mēs visi ģērbjamies un vide, kurā atrodamies, mūs ietekmē un iedvesmo," sacīja Jaremčuka, piebilstot, ka tas attiecas ne tikai uz apģērbu, bet arī apkārtējo vidi kopumā.

Modes eksperte uzsver, ka Latvijas modes dizaineru veidotās kolekcijas ir atbilstošas pasaules modes tendencēm un Latvijā ir daudz izcilu talantu, kuriem turklāt raksturīgas ne tikai idejas, bet arī ļoti kvalitatīvs izpildījums.

Viņasprāt, Latvijas modes industrijai ir ļoti liels potenciāls izaugsmei, jo, piemēram, tik daudz apakšveļas ražošanas uzņēmumu, cik Liepājā, "nekur citur Latvijā noteikti nav, bet arī ārzemēs vēl vajadzētu pameklēt".

Kā liecina Latvijas Veļas ražotāju asociācijas apkopotie dati, Liepājā darbojas vairāk nekā 50 veļas ražošanas uzņēmumu, kuros tiek nodarbināti aptuveni 3000 cilvēku. Tekstila nozares uzņēmumi Liepājā viena gada laikā saražo aptuveni desmit miljonus krūšturu.


Написать комментарий