Ukrainas militārpersona pastāstījusi par atkāpšanos no Luganskas Sverdlovskas 3

foto: AFP
foto: AFP

Specoperācijas Ukrainas Austrumos dalībnieks sazvanīja televīziju un pastāstīja, ka spēki, kuri pēc MIL ziņām uzbrūk Luganskas Sverdlovskai, ir sakauti un atkāpjas ceturto dienu.

„Mēs esam palikuši 400 cilvēki no gandrīz 800. No 2:00 mūs apšauda ar „Grad”. Ap 14:00 notika apšaude ar mīnām, bet mums pat nav ar ko atbildēt … Mums ir zaudējumi. Ir nogalinātie un ievainotie. Papildspēku nav, ēdiena nav, ūdeni atveda 400 litrus uz 400 cilvēkiem, t.i., pa vienam litram uz cilvēku dienā”, – viņa vārdus citē 112.ua.

Bet mēdiji raksta, ka mēs uzbrūkam Sverdlovskai. Kā? Mēs atkāpjamies jau ceturto dienu. Komandas mūs izvest nav, mūs nogalinās kā lielgabalu gaļu. Mēs pat nezinām, pret ko mēs karojam, mēs viņus neredzam, viņi mums uzbrūk tikai ar artilēriju. Turklāt no „nulles” teritorijas (starp Krievijas un Ukrainas robežu). Divi nelaimīgie neitrālās zonas kilometri”, – viņš paziņoja.

Pēc viņa vārdiem „uzspridzinātas daudzas mašīnas, deg degvielas vedēji un kaujas komplekti. Komandas atiet nav, sekojam. Brigādes komandieris pateica stāvēt. No pilnas rotas palikuši 35 cilvēki, viena tehnikas vienība, bet jābūt 10 tehnikas vienībām un 90 cilvēkiem. Varat iedomāties zaudējumus”.

„Gribu teikt, ka mūsu vadība sāka nedaudz darboties, lai viņi atvilktu no šejienes karaspēku. Es saprotu, ka tā būs vieta kaujinieku pastiprinājumam. Lai viņi atvilktu karaspēku un kļūtu par vienu dzīvu ķēdi”, – pateica specoperācijas dalībnieks.

„Mēs neatsakāmies karot, bet nevēlamies būt par lielgabalu gaļu, – viņš paziņoja. – Mēs vēlamies iet nepārtrauktā frontē. Lai kaut viens atbrauc uz šejieni un pasēž te vismaz dienu”.

Specoperācijas preses sekretārs Vladislavs Selezņevs paziņoja, ka „par šo situāciju pavēlniecībai ir informācija. Patlaban tiek darīts viss iespējamais, lai izvestu karavīrus no riska zonas”, – ziņo vz.ru.

„Tas, kas vakar notika ar An-26, ir vērienīgas apakšvienību, kuras izpilda uzdevumus noteiktos robežas posmos, nodrošināšanas operācijas sastāvdaļa. Patlaban notiek tā saucamā spēku pastiprināšana”, – viņš paziņoja.

Pirmdien Ukrainas Dienvidaustrumu kaujinieki iznīcināja divas lidmašīnas – transporta An-26 un triecienlidmašīnu Su-25. Otrdien tika ziņots par vēl vienu notriektu Su-25.

Pēdējo nedēļu laikā Ukrainas karaspēkam bija lieli zaudējumi. 11. jūlijā Ukrainas karavīru kolonnu apšaudīja kaujinieku „Grad”. Pat pēc oficiālajiem Ukrainas datiem bojā gāja aptuveni 20 karavīri, bet pēc neoficiāliem – vairāk nekā 50. Pēc visu avotu datiem ievainoto skaits pārsniedz 100 cilvēkus.

2. jūlijā Ukrainas NSDC ziņoja, ka no soda operācijas sākuma valsts Austrumos bojā gājuši 200 karavīru, ievainoti vairāk nekā 600 cilvēki. Tad tika ziņots, ka kaujinieku gūstā atrodas 29 karavīri.

Pēc kaujinieku datiem specoperācijas vadība samazina savus zaudējumus.


Написать комментарий

Nevis soda operācija - bet gan pretterorisma.

tas tāpēc, ka info ņem no kaut kāda kolorado saita.

KAM KAM TICĒT, TIKAI NE DAUGAVPILS ZIŅĀM.

Написать комментарий