Krievu vidusskolas-liceja skolēnu vecāki vāc parakstus par Irinas Pauras iecelšanu direktores amatā 3

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcijā vērsās Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja skolēnu vecāki, kurus uztrauc tas, ka minētās izglītības iestādes ilggadējs direktors aiziet pensijā.

Viņu uztraukums ir saistīts ar to, ka pagaidām nav skaidrs, kādā veidā tiks meklēti pretendenti direktora amatam, tādēļ Krievu vidusskolas-liceja skolēnu vecāki nolēma piedāvāt pašvaldībai izskatīt viņu un vidusskolas-liceja kolektīva piedāvāto kandidatūru.

Marina, kuras viens bērns jau ir pabeidzis Krievu vidusskolu-liceju, bet otrs turpina tajā mācīties, pastāstīja portālam, ka vecāki ļoti cer, ka Domes vadība un deputāti atbalstīs Irinas Pauras kandidatūru. Irina Paura vairāk nekā 20 gadus strādā par vidusskolas-liceja direktora vietnieku mācību daļā, zina izglītības iestādes specifiku un darba sistēmu, varēs nodrošināt pateicoties iepriekšējām direktoram sasniegto līmeni.

Marina pastāstīja sekojošo:

„Krievu vidusskolā-licejā 20 gadus tika veidota pašreizējā darba sistēma, kura ir pierādījusi savu efektivitāti. Vidusskolā-licejā tiek nodrošināts audzināšanas darbs, mācību process, notiek sadarbība ar vecākiem, darbojas kuratoru sistēma. Skolas darbu nodrošina nodokļu maksātāju līdzekļi, tādēļ, pēc mūsu domām, skolēnu vecākiem ir tiesības izteikt savu viedokli un ierosināt pretendentu šim amatam, ieteikt cilvēku, kuram viņi uzticas. Tā ir demokrātijas izpausme.

Mums ir bail, ka tiks rīkots amata konkurss, ka par direktoru kļūs cilvēks, kuram nav zināma skolas specifika. Viņam vajadzēs izprast skolas sistēmu, izveidojušos kārtību, iepazīt kolektīvu, tam visam būs nepieciešams laiks. Labi, ja šis cilvēks turpinās darbu iesāktajā virzienā, bet, ja viņš izvēlēsies kādas revolucionāras metodes, kuras ietekmēs skolēnu sekmību? Turklāt konkursa komisijā darbojas noteikts cilvēku skaits, savukārt skolēnu vecāku viedoklis ir sava veida vēlēšanas, kurās vecāki balso par kādu kandidātu.

Mūsuprāt, nav ētiski skolas direktora amatā iecelt cilvēku, kurš nav piedalījies šis skolas izveidē.

Mēs uzskatām, ka nav nepieciešams rīkot amata konkursu, ja skolas kolektīvs un vecāki izvirza konkrētu kandidatūru, kurai viņi uzticas. Daugavpilī ir precedents, kad, ņemot vērā skolas kolektīva un skolēnu vecāku lūgumu, par Daugavpils skolas direktoru kļuva šīs skolas darbinieks.

Esam savākuši ap 400 parakstiem par Irinas Pauras kandidatūru, tā ir vairāk, nekā puse no vecākiem. Ceram, ka deputāti būs pretimnākoši un atbalstīs mūsu ieteikto kandidatūru Krievu vidusskolas-liceja direktora amatā. Ļoti lūdzam pilsētas vadību ņemt vērā mūsu viedokli”.


Написать комментарий

Laiks likvidēt ''krievu'' vidisskolas kā tādas. Sen nepadarīts darbs.

Tas būti tikai atbalstāmi un demokrātiski ja domes vadība ieklausītos un atbalstītu vecāku viedokļus, jo cik noprotu, ka viņu izvēletais kandidāts ir profesionāls un zinošs savā vidē!
Lielisks pilsoniskās aktivitātes piemērs!!!

visi vadītāji amatos jāieceļ konkursu kārtībā. konkursos jāietver kritēriji, kas izvērtē kanditātu psiholoģiskās un profesionālās īpašības.
šitā iecelšana pēc "brīvprātīgi" savāktiem parakstiem ir anahronisms un tikai kaitē kolektīvam un iestādes izaugsmei. tāpat iecelšana pēc "partejiskuma" principa sabiedrībai labumu nenes.

Написать комментарий