Ukrainas ģenerālprokurors atspēkojis informāciju par to, ka kaujinieki sagrābuši kompleksus „Buk” un C-300 1

foto: lenta-ua.net
foto: lenta-ua.net

Ukrainas ģenerālprokurors Vitālijs Jarema paziņoja, ka kaujinieki nekad nav sagrābuši raķešu kompleksus „Buk” un C-300.

Kā ziņo „Ukrainas pravda”, to viņš paziņojis valsts prezidentam Petro Porošenko pēc Malaizijas Boeing katastrofas.

„Pēc pasažieru lidmašīnas notriekšanas militārpersonas paziņoja prezidentam, ka teroristiem nav zenītraķešu kompleksu „Buk” un C-300. Šo bruņojumu sagrābšana nav notikusi”, – uzsvēra Jarema.

Iepriekš Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko intervijā televīzijas kanālam paziņoja, ka lidmašīnu notrieca kaujinieki ar raķešu kompleksu „Buk”. „Mums nav versijas, mēs zinām patiesību. Teroristiem laipni tika nodots komplekss „Buk”. Šodien notikusi briesmīga traģēdija, teroristi acīmredzot, nesaprotot ko dara, un no šī kompleksa notrieca pasažieru lidmašīnu, kurā lidoja Eiropas, Malaizijas un citu valstu pilsoņi”, – uzsvēra Geraščenko.

Arī Porošenko lidmašīnas katastrofā vaino kaujiniekus, – ziņo lenta.ru.

Jūnija beigās pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas preses dienests paziņoja, ka pašaizsardzības spēki kontrolē kara daļu A-1402, kuras bruņojumā ir kompleksi „Buk”. Ukrainas Aizsardzības ministrija neapstiprināja informāciju par to, ka kaujinieku rīcībā nonākuši zenītraķešu kompleksi. Ministrijas ziņojumā teikts, ka 29. jūnijā militārpersonas un tehnika „operatīvi pārdislocēta” uz citu vietu. „Kara daļas teritorijā palikusi tikai novecojusi un nelietojama automobiļu tehnika”, – tika ziņots Aizsardzības ministrijas portālā.

Lidsabiedrības Malaysia Airlines lidmašīna Boeing nokrita Ukrainas teritorijā 17. jūlija vakarā. Lidmašīnā atradās 283 pasažieri un 15 apkalpes locekļi, viņi visi gāja bojā. Pēc lidsabiedrības datiem pasažieru vidū atradās 154 Nīderlandes pilsoņi, 27 austrālieši, 23 malaizieši, 11 indonēzieši, 6 briti, 4 Vācijas un 4 Beļģijas pilsoņi, 3 filipīnieši un 1 kanādietis. Vēl 41 pasažiera tautība vēl nav noteikta.


Написать комментарий

Virs Doņeckas tautas republikas lidmašīnu notrieca. Notrieca. V.Putins apgalvo, ka jāatbild tam, virs kuras teritorijas lidmašīna tika notriekta. Tukša muldēšana un nekādas skaidrības.Ja kas, tad Doņeckā neesmu bijis.