J. Lāčplēsis domā, ka Krievijai ir iespēja manipulēt ar Daugavpils iedzīvotājiem 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas Augstākās Padomes deputātu nodibinātās Sabiedriskās organizācijas „4. maija deklarācijas klubs”, vizītes laikā viesi uzdeva pilsētas mēram jautājumu, vai Daugavpilī jūtama Krievijas „maigās varas” ietekme.

Atbildot uz jautājumu, Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka viesiem par šo jautājumu radīsies savs iespaids. „Tas ir subjektīvs jēdziens, to nevar mainīt. Neapšaubāmi, ka Daugavpilī un Latgalē ļoti liela iedzīvotāju daļa dzīvo tiešā Krievijas informācijas telpas ietekmē. Protams, šajā gadījumā, ja kāds vēlas nedaudz manipulēt ar cilvēku apziņu, šādas iespējas pastāv”, – atzīmēja mērs.

Tāpat J. Lāčplēsis paziņoja, ka pēc viņa domām nav pietiekami izdarīts, lai komunikācijai ar iedzīvotājiem izveidotu savu informatīvo telpu, jo pašvaldības iespējas šajā gadījumā ir ierobežotas. Tāpat mērs atzīmēja, ka Latvijas iedzīvotāji var skatīties internetā visu, ko vēlas, bet tai pašā laikā daudzu valstu pakalpojumu sniedzēji iekasē maksu par noteiktu resursu lietošanu, bet pie mums šajā jomā ir pilnīga brīvība.

Atbildot uz jautājumu par to, kā šajā gadījumā veidojas attiecības starp pilsētas latviešiem un krieviem, mērs atzīmēja, ka, par laimi, pilsētas iedzīvotāji ir pārdzīvojuši dažādas sarežģītas situācijas, iemācījušies cienīt viens otru un rast kopējas vērtības.

 


Написать комментарий

Dargas Kungs liela dalas vaina ir jauznemas jums par daudziem notikumiem Daugaupili .