Deputāti nolēma informatīvi atbalstīt festivālu Aknīstē un vairāk uzmanības pievērst pasākumiem Daugavpilī 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē deputāti izskatīja jautājumu par iespējamo sadarbību ar Aknīstes pagastā gaidāmā kamermūzikas festivāla rīkotājiem.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis paziņoja, ka kamermūzikas festivāla rīkošanas iecere radās Latvijas Nacionālās operas solistam Armandam Siliņam un biedrībai „Sansusī”. Plānots, ka festivāls notiks šā gada augustā.

„Kopējās izmaksas sastādīs 45 550 eiro, kas ir liela naudas summa. Pasākumā piedalīsies daudzi mākslas jomas pārstāvji, tostarp ļoti slaveni cilvēki, festivāls būs specifisks pasākums, jo tas būs veltīts mūsdienu klasiskai mūzikai”, pastāstīja J.Dukšinskis.

Pēc 1.vicemēra vārdiem, festivāla rīkotāji sadarbojas ar daudziem partneriem, viņi aicina sadarboties arī Daugavpils pilsētas pašvaldību. Piemēram, pasākuma rīkotāji norāda, ka pašvaldība varētu nodrošināt sabiedrisko transportu, kas festivāla laikā – 8., 9. un 10.augustā – vismaz divreiz dienā kursētu no Daugavpils līdz festivāla norises vietai un atpakaļ. Tāpat festivāla rīkotāji lūdz iedalīt 500 eiro, lai palīdzētu segt ar gaismas un skaņas aparatūras nomu saistītus izdevumus.

Pasākuma rīkotāji norāda, ka viņi ievietos Daugavpils pilsētas domes logo zīmi visos ar festivālu saistītos informācijas materiālos, sociālajos tīklos un ielūgumos.

J.Dukšinskis atzīmēja, ka saskaņā ar saistošajiem noteikumiem pašvaldībai nav tiesību finansiāli atbalstīt pasākumus, kurus rīko ar Daugavpili nesaistītas organizācijas, tādēļ ierosināja atbalstīt festivālu informatīvi – izvietojot pilsētā afišas un ievietojot informāciju Daugavpils pilsētas pašvaldības mājas lapā.

Deputāts Aivars Broks piebilda, ka pasākuma rīkotājs Armands Siliņš ir Daugavpils Mūzikas vidusskolas absolvents, tādēļ kā minētās izglītības iestādes direktors A.Broks nevar neatbalstīt festivāla rīkošanu, tomēr kā Daugavpils pilsētas domes deputātam viņam jādomā par mūsu pilsētas iedzīvotājiem, tādēļ viņš piekrīt ierosinājumam atbalstīt festivālu informatīvi.

„Manuprāt, pasākuma rīkotāju attieksme pret Daugavpils pilsētas pašvaldību nav nopietna, jo savā vēstulē viņi kļūdījās, norādot nepieciešamo summu un to, ka vēlas piedāvāt Jēkabpils iedzīvotājiem kvalitatīvu kultūras pasākumu, bet mēs taču neesam jēkabpilieši. Turklāt mums vairāk jādomā par saviem kultūras pasākumiem – Muzikālo augustu un citiem pasākumiem, kuri gaidāmi septembrī”, atzīmēja A.Broks.

Deputāti vienbalsīgi atbalstīja izteikto ierosinājumu.

 


Написать комментарий

brauksim uz Aknísti!