Daugavpils dome devusi priekšroku neiedziļināties komandējumu mērķu detaļās 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tādēļ, ka pilsētnieki pastāvīgi interesējas par ierēdņu komandējumiem, portāls Gorod.lv kārtējo reizi uzdeva Daugavpils domei un tās iestādēm jautājumu, cik darbinieku šā gada pirmajā pusgadā atradās komandējumos, kādi bija to mērķi un izmaksas.

Šā gada pirmajos 6 mēnešos komandējumos bija 4 deputāti. Dienas naudas, kuras viņiem tika izmaksātas braucienu laikā pa Latviju, sastādīja 9 eiro, uz Čehiju – 70 eiro, Baltkrieviju – 87 eiro, Krieviju – 87 eiro. Viesnīcas izdevumi Baltkrievijā sastādīja 69,42 eiro, ceļam uz Baltkrieviju iztērēti 60 eiro, Čehiju – 307,21 eiro, pa Latviju – 121,80 eiro.

Runājot par domes darbiniekiem, 31 no viņiem bija komandējumos pa Latviju: dienas naudām iztērēti 450 eiro, ceļam – 369,21 eiro. Ārzemju komandējumos bija 15 domes darbinieki. Dienas nauda uz Baltkrieviju, Krieviju, Vāciju, Turciju, Igauniju, Lietuvu un Zviedriju sastādīja 1 257,90 eiro. Viesnīcas izdevumi Vācijā sastādīja 218 eiro, ceļam uz Zviedriju iztērēti 375,80 eiro, uz Vāciju – 1 188,50 eiro. Tādējādi domes darbinieku un deputātu komandējumiem no pilsētas budžeta pusgada laikā iztērētu aptuveni 4 700 eiro.

Par projektu līdzekļiem komandējumos bija 8 cilvēki. Dienas nauda uz Baltkrieviju sastādīja 232 eiro, uz Vāciju – 736 eiro. Viesnīca Vācijā izmaksāja 600 eiro, ceļš uz Vāciju – 2 188,12 eiro.

Izpildot lūgumu norādīt komandējumu mērķus, pašvaldība neiedziļinājās detaļās un norādīja, ka visu komandējumu mērķis ir pašvaldības darbības nodrošināšana.

Zīmīgi, ka informāciju par komandējumiem mēs saņēmām arī no Sociālo lietu pārvaldes. Atšķirībā no domes iestāde detalizēti aprakstīja katra brauciena mērķi, kā arī norādīja visu 4 darbinieku uzvārdus, kuri atradās komandējumos.


Написать комментарий

Domei jāsniedz informācija par komandējumiem un minētajai informācijai jābūt detalizētai.Tā ir nodokļu maksātāju nauda ko tērē. Izskatās ka ar komandējumiem Domē nav kārtības, tapēc arī slēpj informāciju.