'Opel' atteikšoties no 'Eiropas Gada auto 2012' uzvarētāja ražošanas

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Kompānija "Opel" pārtrauks ražot elektromobili "Ampera", kas būtībā ir pārzīmolota "Chevrolet Volt" modeļa versija. Automobili, kas 2012. gadā ieguva prestižo Eiropas Gada auto titulu, pārtrauks ražot 2016. gadā pēc tam, kad amerikāņi būs ieviesuši jaunās paaudzes "Volt" modeli, vēsta aģentūra "Automotive News" ar atsauci uz ražotājam pietuvinātu informācijas avotu.

Iespējamais lēmums pārtraukt "Opel Ampera" ražošanu saistīts ar zemo pieprasījumu pēc šī elektromobiļa, kas tirdzniecībā nonāca 2011. gadā. Pērn "Opel Ampera" tika pārdots 3 184 vienībās, kas ir par 40 procentiem mazāk nekā gadu iepriekš. Savukārt šāgada pirmajos piecos mēnešos "Opel" realizējis vien 332 "Ampera" vienības – par 67% mazāk nekā analoģiskā periodā pērn.

Vācijas tirgū, kur šis modelis maksā no 38 600 eiro, "Opel" šogad pārdevis vien 46 vienības. Piemēram, Vācijā tajā pašā laikā pārdots gandrīz divkārt vairāk "Ferrari F12berlinetta" superauto, atzīmē "Automotive News".

"Opel Ampera", tāpat kā "Chevrolet Volt", aprīkots ar 160 zirgspēku jaudīgu elektromotoru un 16 kWh litija jonu akumulatoru komplektu. Tāpat sistēmā ir 1,4 litru benzīna dzinējs (85 ZS), kas braukšanas laikā lādē akumulatorus. Ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem iespējams nobraukt ap 60 kilometru distanci, tomēr iekšdedzes motors ar pilnu degvielas tvertni ļauj šo nobraucamo attālumu palielināt līdz 500 kilometriem.


 


Написать комментарий