Daugavpilī tika apspriests, ko katrs pilsētnieks var paveikt Latvijas simtgadei

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

21. jūlijā Marka Rotko Mākslas centrā notika Latvijas simtgadei veltīta diskusija, kurā piedalījās Daugavpils un novada kultūras, izglītības un sporta sfēras darbinieki, kā arī kultūras ministres padomniece Latvijas simtgades koordinācijas jautājumos Leonarda Ķestere, kura vadīja šo pasākumu.

„Šodien [21. jūlijā, red. piezīme] es un mani kolēģi ieradāmies šeit, lai Daugavpilī reģionālā līmenī notiktu diskusija par Latvijas simtgadi, jo mūs visus interesē, ko mēs varam uzdāvināt Latvijai tās jubilejā un kādas būs tās dāvanas, kuras mēs atstāsim nākamajiem simts gadiem.

Ja ieskatāmies pagātnē, tad tas, ko mēs tagad izmantojam, Latvijā tika izveidots pirms 100 gadiem. Piemēram, nacionālās kultūras iestādes, infrastruktūra, muzeju kolekcijas un virkne citu svarīgu lietu.

Protams, patlaban mūsu priekšā ir daudz jautājumu, kurus mums jāatrisina. Svarīgs ir arī tas, ka mēs savās mājās, savā pagalmā, kopienā, pilsētā svinēsim Latvijas simtgadi. Kādas iniciatīvas mēs varam uzņemties un ar kādu auditoriju mēs strādāsim.

Manuprāt, tai jābūt jaunatnei – tiem cilvēkiem, kuru rokās atradīsies Latvijas nākotne. Tieši bērni, kuri piedzims 2018. gadā vai tie, kuriem paliks 18 gadi”, – ar portālu Gorod.lv dalījās L. Ķestere.

Pēc kultūras ministres padomnieces Latvijas simtgades koordinācijas jautājumos vārdiem gatavošanās Latvijas 100 gadu jubilejai sākas jau tagad, jo šim svarīgajam pasākumam jāpaspēj sagatavoties.

Diskusijas gaitā ministrijas pārstāvji pastāstīja, kā 100 gadu jubilejai gatavojas Igaunijas kolēģi, kuri sāka ar to nodarboties agrāk nekā Latvija un Lietuva, piedāvāja savu mūsu valsts ilgtermiņa attīstības redzējumu, kā arī uzdeva visiem klātesošajiem jautājumu par to, ko katrs no mums var paveikt Latvijas labā.

Atsevišķu diskusijas dalībnieku atbildes portālā Gorod.lv būs pieejamas tuvākajā laikā.


Написать комментарий