Malaizijas ekspertus apšaudījusi Ukrainas artilērija 1

foto: dw.de
foto: dw.de

Malaizijas ekspertu grupu, kura mēģināja nokļūt līdz Boeing katastrofas vietai, apšaudīja Ukrainas aviācija, ziņo kaujinieku pārstāvis.

Saskaņā ar viena viņu pavadošā kaujinieka liecību pusceļā uz katastrofas vietu malaizieši kļuva par Ukrainas aviācijas uzlidojuma lieciniekiem: lidmašīnas apšaudīja Doņeckas trasi, viena mašīna tika nodedzināta, ziņo ria.ru.

Pēc tam malaizieši nolēma atgriezties Doņeckā, kur pašpasludinātās Doņeckas republikas premjerministrs Aleksandrs Borodajs nodeva viņiem melnēs kastes. Naktī uz šejieni pienāca vilciens ar bojā gājušo ķermeņiem.

Atgādināsim, ka 12 Malaizijas eksperti un valdības ierēdņi ieradās Doņeckā no Harkovas pirmdien, dienas otrajā pusē. Turklāt Doņeckā viņi ieradās ar nokavēšanos, jo Ukrainas karaspēks 21. jūlija rītā uz ziemeļiem no Doņeckas negaidīti sāka spēka operāciju – tas no artilērijas apšaudīja dzelzceļa stacijas rajonu un mēģināja ieņemt ciematu Peski, kā arī Dzeržinskas pilsētu, kura atrodas uz ziemeļiem no Doņeckas, netālu no trases Harkova – Doņecka. Pēc Doņeckas mērijas datiem apšaudes laikā gāja bojā 5 mierīgie iedzīvotāji, bet 12 tika ievainoti. Dzeržinskā kauju laikā gāja bojā 7 kaujinieki un liels Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru skaits, – ziņo vz.ru.

Uzreiz pēc ierašanās Doņeckā malaiziešu grupa nolēma doties uz apgabala austrumiem, uz lidmašīnas katastrofas vietu netālu no Torezas pilsētas, kur viņiem bija jāapskata vilciens ar bojā gājušo pasažieru ķermeņiem.

Pirmdienas vakarā virs Torezas tika pamanīta kaujas Su lidmašīnu grupa, kura uzbruka kaimiņpilsētai Snežnoje. Turklāt Ukrainas artilērija veica Šapošņikovo ciemata apšaudi, kurš atrodas 20 km attālumā no Torezas.

Domājams, ka 22. jūlijā no rīta Malaizijas eksperti vēlreiz mēģinās nokļūt līdz lidmašīnas katastrofas vietai. Iepriekš Ukrainas prezidents Petro Porošenko uzdeva Ukrainas militārpersonām pārtraukt karadarbību 40 km zonā ap lidmašīnas katastrofas vietu, DTR vadība piekrita ievērot šo režīmu.


Написать комментарий

Diezin vai skaidrību palielina Krievijas ziņu pārpublicēšana.