Viedoklis: Raiņa mājas Berķenelē restaurācija varētu kļūt par galveno novada dāvanu Latvijai tās 100 gadu jubilejā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka 21.jūlijā Marka Rotko Mākslas centrā notika Latvijas simtgadei veltīta diskusija, kurā piedalījās Daugavpils un novada kultūras, izglītības un sporta jomas darbinieki.

Jāatzīmē, ka kultūras ministres padomniece Latvijas simtgades koordinācijas jautājumos Leonarda Ķestere katram no diskusijas dalībniekiem uzdeva jautājumu par to, ko katrs no mums var paveikt Latvijas simtgadei.

Sazinoties ar Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāju Ināru Mukāni, portāla Gorod.lv korespondents noskaidroja, ko Latvijas simtgades priekšvakarā vajadzētu paveikt mūsu novadā.

„Šodienas [red. piezīme – 21.jūlija] diskusijas gaitā tika runāts par valsts un pašvaldību ikdienas darbu. Mūsu novadā notiek Slutišķu ciemā esošās vecticībnieku sādžas restaurācija, Naujenes novadpētniecības muzeja restaurācija, tiek izstrādāts Skrindu muzeja jaunas ēkas projekts –, pēc manām domām, tā arī ir dāvana valstij un cilvēkiem, kuri dzīvo mūsu novadā.

Tāpat jāatzīmē, ka Daugavpils novadā atrodas Latvijas valsts izveides ieceres autora, dzejnieka un sabiedriskā darbinieka Jāņa Raiņa māja Berķenelē. Tā ir daļēji restaurēta. Mums ir projekts un dažādas idejas, kā atjaunot šo vietu un padarīt to par īstu mūsu pašvaldības un valsts kultūras centru – mākslinieku rezidenci. Šī ir īpaša vieta, tā piesaista radošus cilvēkus... Tādēļ vēlos ierosināt mūsu deputātiem un pašvaldībai atjaunot šo vietu – tas varētu būt svarīgs darbs, kas būtu paveicams līdz 2018.gadam”, dalījās I.Mukāne.


Написать комментарий