Atklāta pasūtījuma slepkavība Rēzeknē. Veikts apjomīgs darbs

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Šī gada sākumā jau tika ziņots par slepkavību, kas notika 31.janvara vakarā, kad Rēzeknē kādā privātmājā tika sašauts mājas īpašnieks, kurš notikuma vietā no gūtajām traumām mira.

Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki noskaidroja, ka bojā gājušais vīrietis ir 1965.gadā dzimis Rēzeknes uzņēmējs. Cietušajam bija konstatētas šautas brūces. Policijā nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess un veiktas neatliekamās izmeklēšanas darbības. Uzreiz bija izvirzītas arī iespējamās slepkavības versijas, kas varētu būt saistīts ar viņa privāto dzīvo vai profesionālo darbību.

Kriminālprocesa izmeklēšanā, kas bija uzsākts par slepkavību (pēc Krimināllikuma 116.panta), bet vēlāk pārkvalificēts par slepkavību pastiprinošos apstākļos (pēc Krimināllikuma 117.panta 9.punkta), tika iesaistītas dažādas kriminālpolicijas struktūras, kuras aktīvi strādāja, pielietojot visus spēkā un tiesiski esošus līdzekļus šī nozieguma atklāšanai un vainīgās personas noskaidrošanai. Veiktas dažādas procesuālās darbībās, tajā skaitā nopratināti 42 liecinieki, nozīmētas 10 dažādas ekspertīzes, veiktas 8 kratīšanas un vairākas apskates dažādu personu dzīvesvietās, kā arī citas izmeklēšanas darbības.

Veicot lielu darba apjomu, VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki ciešā sadarbībā ar VP Galveno kriminālpolicijas pārvaldi, kriminālprocesa ietvaros pavisam aizturēja septiņas personas - organizēto noziedzīgo grupu dalībniekus. Trīs no tiem, nozieguma izpildītājs, viņa atbalstītājs, kā arī nozieguma pasūtītāja starpnieks pašlaik atrodas apcietinājumā (1979., 1983. un 1993.gadā dzimušie vīrieši).
Policija turpina aktīvu darbu kriminālprocesa izmeklēšanā. Tuvākajā laikā kriminālprocesu plāno nodot kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrā.
 


Написать комментарий