Jauns sadzīves atkritumu apsaimniekošanas operators par trešdaļu samazinās Daugavpilī esošo konteineru skaitu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

22.jūlijā SIA „Daugavpils DzKSU” notika preses konference, kurā daudz uzmanības tika veltīts jautājumiem, kuri ir saistīti ar jaunā sadzīves atkritumu izvešanas operatora darbību Daugavpilī.

SIA „DDzKSU” uz šo tikšanos aicināja arī jaunā operatora pārstāvi, kurš uz pasākumu neieradās. Žurnālisti atzīmēja, ka jau ir saskārušies ar to, ka šīs kompānijas pārstāvji kavē tikšanos, arī uz līguma parakstīšanu ar SIA „DDzKSU” viņi ieradās ar nokavēšanos. SIA „DDzKSU” vadītājs Jevgeņijs Oļenovs izteica cerību, ka jaunā operatora pamatdarbība noritēs saskaņā ar grafiku un pats atbildēja uz žurnālistu jautājumiem. 

Runājot par to, kā atkritumi tagad tiks izvesti no atkritumu konteineriem, kurus apsaimnieko SUA „DDzKSU”, J.Oļenovs atzīmēja, ka atkritumu izvešanas periodiskums būs atšķirīgs, jo tā bijis arī agrāk. Dažos gadījumos atkritumus izvedīs 4, nevis 6 reizes nedēļā.

Izrādījās, ka pilsētā esošo konteineru skaits tiks samazināts aptuveni par trešdaļu. Jevgeņijs Oļenovs pastāstīja, ka uzņēmums ir daudz strādājis un sekojis tam, kā konteineri tiek aizpildīti. Parasti konteineri ir aizpildīti par 70%, nekad nav bijis tā, ka bija aizpildīti visi 100%, atzīmēja SIA „DDzKSU” vadītājs. 

J.Oļenovs aicināja ziņot SIA „DDzKSU”, ja iedzīvotājiem nepietiks ar samazinātu atkritumu konteineru skaitu. Šādu informāciju uzdots ziņot arī sētniekiem, gadījumā, ja kādā mājas pagalmā trūks konteineru, papildus konteiners noteikti tiks uzstādīts nākamajā vai aiznākamajā dienā. Tāpat sētniekiem uzdots sekot atkritumu izmešanas noteikumu ievērošanai un ziņot, ja kāds, piemēram, izmet konteinerā būvatkritumus, kuri būs jāutilizē. SIA „DDzKSU” nodos šo informāciju attiecīgām instancēm.

Lai palīdzētu sētniekiem izpildīt šo uzdevumu, uz konteineriem tiks norādītas adreses, lai būtu saprotams, kāda māja to izmanto. 

Atbildot uz jautājumu, vai sētnieku funkcijās ietilpst palīdzības sniegšana privātfirmai, J.Oļenovs paziņoja, ka sētnieka uzdevums ir nodrošināt tīrību mājas pagalmā.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar normatīvu bāzi atkritumu izvešanas maksa Daugavpilī tiks aprēķināta proporcionāli visiem īpašumiem. Plānots, ka no 1.augusta atkritumu izvešanas maksa būs par 40% mazāka, tomēr pakalpojuma maksa tiks aprēķināta, ņemot vērā izvesto atkritumu apjomu.
 


Написать комментарий