A.Aizbalts: Mežacūku līķus dedzina ar vectēvu metodēm, nepieciešama pārvietojama krematorija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka 22.jūlijā Salienas pagasta Kultūras namā notika informatīvā tikšanās ar Salienas pagasta un tuvumā esošo pagastu iedzīvotājiem. Tikšanās piedalījās Daugavpils novada domes vadība, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Dienvidlatgales pārvaldes vadītājs, kā arī Salienas pagasta pārvaldes priekšsēdētājs.

Izmantojot iespēju, portāla Gorod.lv korespondents aprunājās ar Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieku Aleksandru Aizbalstu, kurš pastāstīja, kā Salienas pagasta teritorijā tiek dedzināti mežacūku līķi, un kādā veidā varētu uzlabot šo procesu.

Pēc A.Aizbalta domām, jautājums par dzīvnieku līķu dedzināšanu jārisina valsts līmenī. Pašvaldība nevar pilnvērtīgi risināt šo jautājumu, kaut arī tā ir atradusi mežacūku līķu dedzināšanas vietu Metelišķos, Salienas pagastā, un piektdien, 17.jūlijā, ar īpaši aicinātu darbinieku palīdzību tika sadedzināti 7 mežacūku līķi, un tas aizņēma 6,5 stundas.

„Šodien [red. piezīme – 22.jūlijā] Ministru kabineta sēdē bija plānots izskatīt jautājumu par līdzekļu iedalīšanu pārvietojama krematorija iegādei. Tās maksa ir atkarīga no dedzināmas masas apjoma. Mēs vēlētos pasūtīt pārvietojamu krematoriju, kurā varētu sadedzināt tonnu subproduktu vai nošauto dzīvnieku. Šis aprīkojums darbojas ar gāzes vai dīzeļdegvielas palīdzību. Lai sadedzinātu tonnu subproduktu, būtu nepieciešamas 20-24 stundas un aptuveni 12 litri dīzeļdegvielas vai 24 gāzes kubikmetri.

Ja tiks iegādāta mobilā krematorija, nebūs nepieciešams meklēt vēl vienu dzīvnieku līķu dedzināšanas vietu”, paziņoja Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks.

Pēc A.Aizbalta vārdiem, patlaban problēma tiek risināta ar vectēvu metodēm. Ja Ministru kabinets pieņems lēmumu par līdzekļu iedalīšanu nepieciešamā aprīkojuma iegādei, to mūsu valstī varētu piegādāt 10 dienu laikā.


Написать комментарий