Dome apliecinājusi, ka pludmale „Stropu vilnis” iespēju robežās ir sakārtota un tiek uzturēta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils iedzīvotāji, kuri pavada brīvo laiku pludmalē „Stropu vilnis”, kuru nesen iegādājusies pašvaldība, protams, ir pateicīgi par to, ka viņiem nenākas atpūsties piegružotā pludmalē un pludmalē ir ģērbtuves un biotualetes.

Tomēr atpūtnieki stāsta, ka gūst traumas, jo ūdenī atrodas asi priekšmeti, kā arī aktīvās spēles pilsētniekiem nākas spēlēt virs atpūtnieku galvām, tādēļ, ka volejbola laukums nav lietojams, jo smiltīs ir ļoti daudz čiekuru.

Portāls Gorod.lv palūdza pilsētas vadībai pastāstīt, kādus pludmales sakārtošanas darbus pašvaldība veikusi un kādi ikdienas atpūtas vietas sakopšanas darbi tiek īstenoti.

Kā pastāstīja Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) vadītājs Aivars Pudāns, šī pludmale nodota KSP pārziņā. KSP pārvalde ir noslēgusi līgumu par pludmales uzkopšanu ar uzņēmumu „Spec ATU”, kurš nodarbojas ar pilsētas sanitāro tīrīšanu. Sadzīves atkritumi un čiekuri jāuzkopj šim uzņēmumam, ko tas arī dara, apliecināja A. Pudāns.

Ar mazgāšanas ierīču un biotualešu uzstādīšanu pludmalē nodarbojas kompānija, kura uzvarējusi konkursā par šo iekārtu uzstādīšanu pilsētā. Pludmalē „Stropu vilnis” strādā arī pilsētas Glābšanas dienesta glābējs.

Runājot par krasta attīrīšanu, A. Pudāns atzīmēja, ka vasaras periodā nevar veikt nekādus piekrastes attīrīšanās darbus ūdenī, tādēļ tika sakārtota teritorija tikai pie ūdens. Savukārt tiltiņi, kuri atrodas pludmalē, nav lietojami un tiks demontēti. Pie šiem tiltiņiem peldēties nedrīkst, un uz to norādošas zīmes tur ir uzstādītas, atzīmēja KSP vadītājs.


Написать комментарий