Daugavpils mērs pauda neapmierinātību ar struktūrfondu finansējuma sadali 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītajā nedēļā notikušajā Daugavpils mēra Jāņa Lāčplēša tikšanās ar biedrības "4. maija Deklarācijas klubs" dalībniekiem tika runāts par to, ka Latvijā nepieciešama pārdomātāka reģionālā politika, lai dzīves līmenis reģionos nebūtu sliktāks par dzīves līmeni galvaspilsētā.

Atbildot uz jautājumu par to, kas būtu jāmaina likumdošanā, lai uzlabotos reģiona politiskā un ekonomiskā situācija, Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka pamatmehānisms esot struktūrfondi. Mērs paziņoja, ka ES fondu finansējuma sadalē jābūt kvotām, lai pašvaldības saņemtu līdzekļus proporcionāli iedzīvotāju skaitam. Tāpat mērs pauda neapmierinātību ar situāciju ar Kohēzijas fondu, kas ir domāts mazāk attīstītām teritorijām, bet lielāka līdzekļu daļa tiek iedalīta Rīgai. J.Lāčplēsis paskaidroja, ka šādas netaisnības pamatā ir tas, ka Latvija tiek uzskatīta par vienu reģionu. 

Viesi piekrita, ka nav pareizi, ka Latvija uz ES līdzekļiem pretendē kā viens reģions. Ja valsts piedalītos programmā kā divi reģioni, tā saņemtu vairāk līdzekļu, uzskata pilsētas mērs.

Runājot par pilsētas attīstību, tika apspriests arī Nacionālās attīstības plāns. Apspriežot perspektīvas, kuras nosaka šis dokuments, pilsētas mērs pauda nožēlu, ka plānā netika iekļauta lidostas izveide. Tāpat nav skaidrības arī par otru jautājumu – Daugavpils HES celtniecību.
 


Написать комментарий

NAV KO NOZAGT BLEDI