Drīzumā parādīsies trīs jauni video rullīši par Daugavpils jaunatni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pastāvīgie portāla Gorod.lv lasītāji droši vien atceras paaugstinātu uzmanību izpelnījušos interviju ar Milenu Rožansku, kura kopā ar vienu pietiekami pazīstamu daugavpilieti Ivaru Utinānu izveidoja video rullīti par ļoti aktuālu un daudziem „sasāpējušu” tēmu „Kas no jūsu draugiem vai radiniekiem ir aizbraucis dzīvot uz ārzemēm?”.

Steidzamies paziņot, ka ar vienu video rullīti jauniešiem nepietika – drīzumā ikviens varēs noskatīties vēl trīs talantīgo jauno cilvēku darbus, kuri oficiāli apvienojušies neformālā jaunatnes organizācijā „Createam”.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Milena Rožanska, „Createam” piedalījās pilsētas jaunatnes iniciatīvu līdzfinansējuma konkursā un uzvarēja projektā par vēl trīs sociālu video rullīšu uzņemšanu par Daugavpils jaunatni un saņēma atbalstu.

Pēc M. Rožanskas vārdiem pirmais video rullītis, par kura tēmu kļuva jauniešu stāsti, kuri ir strādājuši vai mācījušies ārzemēs, bet ir atgriezušies Daugavpilī, parādīsies jau jūlijā.

„Mēs vēlamies parādīt, ka arī Daugavpilī pretēji visiem cilvēku stereotipiem, kurus neapmierina viņu darba apstākļi ārzemēs un kuri vēlas atgriezties, pastāv iespēja atrast darbu, vajag tikai padomāt, ar ko viņi vēlētos nodarboties”, – atzīmēja Milena.

Otrais video rullītis tiks veltīts jauniešiem, kuri atvēruši savu biznesu mūsu pilsētā, t.i., izmēģinājuši savus spēkus kā uzņēmēji, nevis darbinieki: „Ļoti gribētos uzzināt, kā jaunieši izšķiras par šādu soli tādēļ, ka daudziem ir idejas, bet ne visi spēj tās īstenot dzīvē”.

Savukārt trešais video sižets ir filozofiskāks: „Trešais video būs par laimes jēdzienu jauniešu vidū, kuri dzīvo Daugavpilī. Gribētos, lai cilvēki pievērstu uzmanību tām lietām, kuras citus padara laimīgus. Iespējams, ka ar sveša piemēra palīdzību cilvēki sapratīs, cik brīnišķīgi ir mūsu pilsētā”.

Atzīmēsim, ka komandas „Createam” darbi būs pieejami interneta vidē: Youtube, Facebook un vietējos ziņu portālos jūlijā, septembrī un novembrī. 

 


Написать комментарий