Donbasā kaujinieki notriekuši divus Ukrainas iznīcinātājus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Donbasa reģionā Ukrainā kaujinieki trešdien notriekuši divas Ukrainas gaisa spēku lidmašīnas, vēsta vietējie mediji, atsaucoties uz Ukrainas Aizsardzības ministrijas informāciju.

Viena no lidmašīnām notriekta Lisičanskas rajonā, kur izpildīja kaujas uzdevumu, otra - pie Saurmogilas, kas ir kaujinieku kontrolētas teritorijas. Abu lidaparātu pilotiem izdevies katapultēties, un viņi tiek meklēti, vēsta telekanāla "Inter" žurnālists Romāns Bočkala.

Kaujinieku mājas lapā kādā no sociālajiem tīkliem ir saite uz krievu internata lapu, kurā tiek ziņots, ka ar pārvietojama zenītraķešu kompleksa palīdzību notriektas divas Ukrainas lidmašīnas Su-25.

Incidents noticis mazāk par nedēļu pēc tam, kad Ukrainas austrumos no kaujinieku kontrolētās teritorijas ar raķeti notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem uz klāja, kuri visi gāja bojā. Ukrainas un ASV amatpersonas uzskata, ka "Boeing" notriekts ar pretgaisa aizsardzības raķešu iekārtu "Buk", ko sev lojālajiem kaujiniekiem piegādājusi Maskava.

Ukrainas austrumos, kur notiek pretterorisma spēku un prokrievisko kaujinieku cīņas, lidaparāti ir notriekti jau iepriekš.

Pirms Malaizijas reisa MH17 traģēdijas 14. jūlijā Luhanskas apgabalā, kad tika notriekta Ukrainas armijas transporta lidmašīna "An-26".

Ukrainas aizsardzības ministrs Valērijs Heletejs toreiz pieļāva, ka lidaparāts tika notriekts ar jaudīgu raķeti no Krievijas.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.


 


Написать комментарий