Melnajā sarakstā piedāvā iekļaut krievu komiķi Galustjanu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Ja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs patiešām nostājies uz "taisnības cīnītāja" takas, tad viņam vajadzētu iekļaut tā dēvētajā "melnajā sarakstā" populāro Krievijas mākslinieku un slaveno komiķi Mihailu Galustjanu, kurš pazīstams kā viens no humora seriāla "Naša Russia" aktieriem. Tādu viedokli "nra.lv" pauda žurnālists Bens Latkovskis.

"Jau pēc lidmašīnas traģēdijas [Galustjans] nācis klajā ar politisku paziņojumu, ka vainīgi ir visi citi, tikai ne Krievija. Taču atšķirībā no Valērijas šis mākslinieks ir pat ļoti atzīts un mīlēts. Ne tikai Krievijā, bet arī Latvijā. Ne tikai Latvijā dzīvojošo krievu, bet arī latviešu vidū. Vai pret tādu visu mīlētu mākslinieku Rinkēvičs sadūšosies atvēzēties?" jautā Latkovskis.

Žurnālists arī norāda, ka aktieris aktīvi izmanto sociālos tīklus politiskajiem mērķiem.

"Galustjans, kuram tviterī ir vairāk nekā divi miljoni sekotāju (krietni vairāk nekā pasaulē lielākā laikraksta tirāža), šajā sociālajā tīklā publicējis paziņojumu, ka pie visa, kas notiek Ukrainā, vainīgi "Maidana aizokeāna sarīkotāji", un sācis aktīvi pārpublicēt Kremļa propagandas materiālus," raksta Latkovskis.

Žurnālists arī uzskata, ka Rinkēviča lēmums ir PR akcija.

"Ja paskatāmies uz šo Rinkēviča PR akciju no malas, jāatzīst, ka tas precīzi iezīmē mūsu Ārlietu ministrijas un paša ministra iespēju griestus. Pazemos griestus. Trīs pabalējušas zvaigznes – lūk, Latvijas ārlietu ministra peramie puikas. Bet Vienotības elektorātam patiks," uzsver Latkovskis.

Atgādinām, ka Krievijas mākslinieks Mihails Galustjans ir viens no "Comedy club 2014" festivāla viesiem, kas norisināsies Jūrmalā no 31.jūlija līdz 3.augustam, praktiski uzreiz pēc konkursa "Jaunais vilnis" noslēguma.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Rinkēvičs liedzis Latvijā ieceļot Krievijā plaši pazīstamajiem estrādes māksliniekiem Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija. Kobzons Latvijas "melnajā sarakstā" nonācis jau otro reizi.


Написать комментарий