Zināmi vienas no lielākajām partijām Saeimas deputātu Latgales kandidātu vārdi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) turpina pieņemt kandidātu sarakstus Saeimas vēlēšanām.

Atgādināsim, ka pirmā savu kandidātu sarakstu izpauda partija „Suverenitāte”, savukārt 23. jūlijā tika pieņemts partijas Sociāldemokrātiskā partija „Saskaņa”, kurā ietilpst 115 domubiedri.

Zīmīgi, ka partijas Latgales saraksta vadībā atrodas daugavpilietis Andrejs Elksniņš. Turklāt pārstāvēt mūsu pilsētu plāno vēl trīs politiķi: Marjana Ivanova-Jevsejeva (9. numurs), Raimonds Kalvišs (13. numurs) un Einārs Jurkevičs (16. numurs).

Sociāldemokrātiskā partijas „Saskaņa” sarakstā ar 4. un 12. numuru atrodas Daugavpils novada pārstāvji Vitālijs Aizbalts un Aļona Annišiņeca.
Četri deputātu kandidāti ir Rēzeknes iedzīvotāji – Jānis Tutāns (2. numurs), Ivans Ribakovs (3. numurs), Vladimirs Nikonovs (8. numurs) un Olga Belova (18. numurs).

Turklāt sarakstā ir arī Latgales novadu – Ludzas, Balvu, Preiļu, Kārsavas un Ilūkstes pārstāvji. Divi Latgales Saeimas deputātu kandidāti dzīvo Rīgā.

Runājot par partiju kopumā, CVK statistikā norādīts, ka vairākums Saeimas deputātu krēslu pretendentu ir vīrieši – 92, pārējie 23 kandidāti ir sievietes. Jaunākajam partijas biedram ir 24 gadi, bet vecākajam – 74.

Augstākā izglītība ir 80% deputātu kandidātu, pārējiem – vidējā izglītība.

Vairākums deputātu kandidātu pēc tautības ir latvieši (37 cilvēki), 28 krievi, 4 poļi, 3 ukraiņi, 3 baltkrievi, 2 lietuvieši, viens karēlis, viens igaunis un viens vācietis. Savukārt 35 cilvēki nav norādījuši savu tautību.

60 partijas kandidāti ir precēti cilvēki, 10 oficiāli nav precējušies, 41 cilvēks nolēmis neizplatīt informāciju par savu ģimenes stāvokli, 1 atraitnis un 1 atraitne, 2 šķirti un viens izvēlējās variantu „cits”.

112 kandidāti strādā, viens pensionārs, viens bezdarbnieks un viens „cits”.

Atzīmēsim, ka CVK kandidātu sarakstus saeimas vēlēšanām pieņem līdz 5. augustam.

 


Написать комментарий