Lielgabarīta atkritumu izvešanas nosacījumi līdz šim vēl nav zināmi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils DzKSU 22. jūlija preses konferencē, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, apkalpojošās organizācijas vadītājs Jevgeņijs Oļenovs paziņoja, ka par lielgabarīta atkritumu izvešanu operators izrakstīs atsevišķu rēķinu.

Kā atzīmēja Jevgeņijs Oļenovs, lielgabarīta atkritumu izvešanas jautājums tika nopietni apspriests. Operatoram ir šāda darba pieredze un prakse: šoferi ziņos par vietu, kurā atrodas šie atkritumi, uzņēmuma darbinieki izbrauks uz šo vietu, izjauks un aizvedīs tos prom. Par to operators apkalpojošajai organizācijai izrakstīs papildus rēķinu, kura sadalīs šo summu visiem abonentiem, paskaidroja J. Oļenovs.

Atzīmēsim, ka līdz šim laikam lielgabarīta atkritumu izvešana tika iekļauta kopējā apjomā, un iedzīvotāji par to papildus neko nemaksā. Tagad katrs dīvāns un klozetpods tiks nosvērts un iekļauts rēķinā, un tā ir normāla prakse, domā J. Oļenovs.

No atbildes uz jautājumu, kādi būs lielgabarīta atkritumu izvešanas nosacījumi, un vai ir noteikta pakalpojuma maksa jaunā operatora līgumā ar DzKSU, skaidrība neradās. Rezultātā J. Oļenovs paziņoja, ka par to pastāv mutiska vienošanās, bet kāda būs šī pakalpojuma maksa ir apspriežams jautājums, un laiks vēl ir.

Runājot par to, kādēļ 10 dienas pirms jaunā operatora darba sākuma vēl nav zināmi lielgabarīta atkritumu izvešanas nosacījumi, J. Oļenovs atzīmēja, ka līdz šim brīdim tiek vākta dažāda informācija un notiek saskaņošana.

Tāpat netika saņemta skaidra atbilde uz jautājumu par to, vai tik tiešām jaunais operators principiāli neizvedīs celtniecības atkritumus, jo kā zināms, tos nevar izmest sadzīves atkritumu konteineros. J. Oļenovs paziņoja, ka iedzīvotājiem jāievēro noteikumi, proti, jāizved celtniecības atkritumi atbilstošā veidā. To stingri uzraudzīs un par pārkāpumiem ziņos atbilstošām instancēm, paziņoja DzKSU vadītājs.

Šajā gadījumā rodas jautājums: vai jaunais operators neizrakstīs rēķinus arī par celtniecības atkritumu utilizāciju, kas kā zināms, nav lēts pakalpojums? Jebkurā gadījumā pilsētnieki tikai, saņemot jaunos rēķinus par atkritumu izvešanu, redzēs, vai pakalpojuma maksa pēc samazinātā tarifa, bet ar visu papildpakalpojumu nosacījumu, labākajā gadījumā paliks tāda pati kā tagad.


Написать комментарий